De ce să bagi blugii în congelator. Adina Buzatu explică de ce e mai bine să procedezi așa în loc să-i speli

Creatoarea de modă vine în ajutorul tuturor femeilor
De ce să bagi blugii în congelator. Adina Buzatu explică de ce e mai bine să procedezi așa în loc să-i speli

Spălarea blugilor poate fi un proces anevoios pentru mulți dintre noi. În plus, curățarea excesivă a acestora la mașina de spălat rufe poate duce în timp la deteriorarea materialului din care sunt făcuți jeanșii. De aceea, Adina Buzatu vine cu o soluție ajutătoare. De ce este bine să punem blugii în congelator în loc să-i bagi la mașina de spălat?

Adina Buzatu ne învață cum să curățăm corect blugii

De regulă, blugii trebuie spălați atunci când sunt murdari, ca pe oricare altă piesă vestimentară. Experții recomandată curățarea jeanșilor la fiecare 10 purtări. Desigur, dacă aceștia sunt pătați sau un acumulat un miros urât, trebuie spălați mai des. În plus, în interiorul denimului se pot acumula destul de multe impurități.

Pentru a vă asigura că păstrați culoarea blugilor intactă și că nu îi decolorați la mașina de spălat rufe, Adina Buzatu explică motivele pentru care este bine să băgăm jeanșii la congelator. Probabil mulți vă puneți întrebări legate de această metodă ciudată, însă designerul vine cu precizări clare.

Citește și: 5 ținute de toamnă inspirate din garderoba lui Kate Middleton. Cum să arăți spectaculos în sezonul rece

Jeanșii se igienizează mai bine la congelator

Conform creatoarei de modă, blugii se păstrează într-o stare mai bună dacă îi puneți câteva ore la congelator.

„Toți dintre noi avem o pereche de jeans sau câteva perechi de jeans pe care le iubim și nu dorim să le stricăm. Sigur, le poți spăla după fiecare purtare, dar nu îți sugerez asta decât dacă aceștia vor fi pătați. Dacă nu sunt pătați și doar necesită igienizare, ai două variante. Îi congelezi, îi lași 24 de ore. Atenție! Când îi scoți din congelator nu îi desfaci imediat, ci îi lași să se dezghețe, pentru că altfel riști să se rupă fibra, și, ulterior, ei vor fi proaspeți pentru că, practic, se igienizează. Îi poți călca și sunt ca noi. Își revine fibra, se strânge, nu mai sunt largi. Impecabil.

Sau, îi poți da cu abur, îi agăți de partea de jos, și îi dai cu abur pe interior și pe exterior foarte foarte bine, în special în zona de sus. Ulterior, îi calci și sunt ca noi. Dar, dacă totuși ajungi să îi speli, ai grijă! Nu temperatură foarte mare, un detergent care nu distruge și dacă au vreo pată, încearcă să dai local cu o substanță care să scoată acea pată, nicidecum să folosești un detergent foarte puternic care riscă să îi decoloreze”, a transmis Adina Buzatu într-un videoclip publicat pe Tik-Tok.

Citește și: 5 piese vestimentare pentru toamna-iarnă pe care trebuie să le ai în dressing. Te vor ajuta să faci cele mai tari combinații și să fii în trend

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce se întâmplă cu Kate Middleton și prințul William, după anunțul șocant al bolii
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *