De ce să folosim SPF zilnic. Cum ne ajută de fapt

Crema cu factor de protecție nu trebuie să lipsească din rutina zilnică

Scris de: Daoud Andra

22 May. 2024

De ce să folosim SPF zilnic. Cum ne ajută de fapt

Îngrijirea tenului presupune o rutină corectă, aplicată dimineața și seara. Așa cum seara este obligatorie demachierea și curățarea tenului, dimineața este important să aplicăm un produs cu factor de protecție solară, indiferent de anotimp. Iată câteva motive pentru care ar trebui să folosim SPF zilnic!

De ce este important să aplicăm zilnic SPF

O rutină corectă de îngrijire a tenului ar trebui să conțină, obligatoriu, un produs cu factor de protecție solară. Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că soarele este cel mai mare dușman al pielii și duce la îmbătrânirea prematură a acesteia.

Printre efectele pe care le au razele soarelui asupra pielii se numără scăderea concentrației de colagen și de elastină din piele. Astfel, în timp, apar liniile fine, care se transformă ulterior în riduri, dar și petele pigmentare, ducând la îmbătrânirea prematură a pielii. Din acest motiv, este important să aplicăm o cremă cu SPF dimineața, înainte de machiaj, în fiecare zi.

Vezi și: Câtă cremă cu SPF trebuie să aplici pe față. Cu siguranță nu folosești nici tu cantitatea corectă

Indiferent că este vară sau iarnă, că e soare vizibil sau nor, lumina soarelui are același efect asupra tenului, spun specialiștii în îngrijirea pielii. Mai mult, protecția solară aplicată corespunzător duce la scăderea riscului de cancer de piele.

Cata crema cu SPF trebuie sa aplici pe fata 1
Cantitatea corectă de cremă cu SPF

Cum se aplică corect SPF-ul

Pentru rezultate corespunzătoare, alege o cremă cu factor de protecție de 30 sau 50 și aplică o cantitate corespunzătoare. Pentru ca pielea să fie protejată, este nevoie de aproximativ două degete de cremă. Întinde crema cu factor de protecție pe degetul arătător și pe cel mijlociu pentru a obține cantitatea corectă.

Vezi și: Cum scoți petele de SPF de pe costumele de baie. Trucul banal de mare ajutor

Întinde crema bine pe toată fața și pe gât și masează până când este absorbită în piele. Evită zona ochilor, pentru că multe dintre produsele cu factor de protecție provoacă usturimi la nivelul ochilor.

Produsele cu SPF trebuie aplicate cu cel puțin 15 minute înainte de a ieși din casă, acest lucru fiind valabil atât pentru față, cât și pentru corp, chiar dacă sunt rezistente la apă. De asemenea, pentru a oferi protecție eficientă, SPF-ul trebuie să fie reaplicat din două în două ore, mai ales dacă stai la soare. Dacă porți machiaj, alege un produs cu SPF sub formă de spray transparent, care poate fi reaplicat peste machiaj, fără să îl strice.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Războiul dintre Anamaria Prodan și Laurențiu Reghecampf ia amploare
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *