De ce să lași neapărat un pahar cu apă în fața ușii înainte de a pleca de acasă. Trucul genial pe care trebuie să-l știi

Sfaturi importante din partea specialiștilor
De ce să lași neapărat un pahar cu apă în fața ușii înainte de a pleca de acasă. Trucul genial pe care trebuie să-l știi

Un pahar cu apă în fața ușii de la intrare este de mare ajutor! Specialiștii explică de ce fiecare persoană ar trebui să facă asta atunci când pleacă de acasă.

Cum te poate ajuta un pahar cu apă lăsat în fața ușii

Niciodată nu au fost atât de multe spargeri ca în acest an în Franța. În ultima vreme, au fost dezvoltate o serie de tehnici noi pentru a se strecura în casele oamenilor. Dacă nu ești sigur că locuința ta a fost spartă în timp ce erai plecat, folosește acest truc ieșit din comun.

Pentru a afla dacă un intrus s-a strecurat în casă fără să facă vreun rău, există un truc destul de neobișnuit. Pur și simplu pune un pahar cu apă pe covorul din spatele ușii de la intrare. Dacă cineva încearcă să deschidă ușa, paharul se va vărsa și va uda preșul. Cu această metodă, vei ști dacă cineva a încercat să intre în casă și să te jefuiască, scrie maison-travaux.fr.

Vezi și – De ce trebuie să lăsăm un pantof în seiful camerei de hotel, de fapt. Trucul care te va ajuta să ai o vacanță fără surprize neplăcute

Sfat important: Nu scoate sub nicio formă bani de la bancomat dacă observi aceste detalii

Este foarte important să acorzi o mare atenție bancomatului atunci când merg să retragi bani. În primul rând dacă observi ceva ieșit din comun la un bancomat, nu-l folosi. Acest lucru poate include o „fantă de card slăbită sau șubredă” sau chiar „dispozitive suspecte atașate la ATM”, potrivit lui Doug Carey, analist financiar autorizat.

„Acestea ar putea fi semne ale unor dispozitive de skimming de carduri pe care infractorii le folosesc pentru a vă fura informațiile despre carduri. (…) Dacă un bancomat vă solicită să introduceți PIN-ul de două ori, ar putea însemna un dispozitiv de skimming”, spune ea. „Introducerea PIN-ului de două ori ar putea să le dea acces la contul vostru. Dacă întâmpinați această solicitare, anulați tranzacția și raportați problema la bancă”, explică Doug Carey.

Există oameni care sunt tentați ocazional să folosești un bancomat care nu face parte din rețeaua băncii tale pentru că este mai comod. Dar Fred Winchar, expert în finanțe și CEO al MaxCash, spune că acesta este „cel mai important motiv” pentru care cineva nu folosește un anumit bancomat.

Vezi și – Ce se întâmplă dacă apeși tasta 6 de la bancomat. Funcția secretă pe care o poți activa

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
7.8 42 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *