De ce să mototolești hârtia de copt înainte să o așezi în tavă. Secretul marilor bucătari, rezultatul te va surprinde

Trucul folosit doar de marii bucătari!
De ce să mototolești hârtia de copt înainte să o așezi în tavă. Secretul marilor bucătari, rezultatul te va surprinde

Pentru ca o prăjitură sau un preparat să iasă gustos și să arate ca în reviste, este esențial să ai o rețetă bună, să folosești ingrediente de calitate, dar și o hârtie de copt. Sub nicio formă, aceasta din urmă nu poate să lipsească din peisaj. Asta pentru că desertul tău îndrăgit se poate arde în timpul coacerii sau se poate rupe ulterior. Totuși, marii bucătari obișnuiesc să o mototolească înainte de a o așeza în tavă. Află motivul din rândurile următoare!

Motivul pentru care e bine să mototolești hârtia de copt înainte de a o așeza în tavă

Hârtia de copt a devenit indispensabilă în orice bucătărie. De regulă, ea se utilizează la prepararea produselor de patiserie, dar și la pregătirea diferitelor mâncăruri.

Ea este special confecționată pentru a rezista la temperaturi înalte, iar rolul ei este să împiedice lipirea alimentelor. Hârtia de copt a apărut în urmă cu mulți ani, însă nici acum mulţi oameni nu știu să o așeze corect în tavă.

Trucul pe care puține gospodine îl cunosc

Potrivit specialiștilor, hârtia de copt ar trebui să fie mototolită înainte de a fi așezată în tavă. Astfel, produsul tău se va coace uniform, mai ales dacă utilizezi o tavă rotundă.

În general, acest truc este de mare ajutor pentru patiseri, dar și pentru cofetarii care pregătesc diverse tarte sau torturi, însă îl poți încerca și tu la tine acasă. Și unde mai pui că astfel elimini complet riscul ca preparatul tău să se ardă.

Te-ar mai putea interesa și Motivul pentru care e bine să pui hârtie de copt în șifonier. Gospodinele istețe doar așa fac!

La ce mai poți utiliza hârtia de copt

Interesant este că hârtia de copt nu este utilă doar în bucătărie, ci și în afara ei. Spre exemplu, foarte mulți români obișnuiesc să folosească acest produs pentru a lustrui oțelul.

Tot hârtia de copt menține proaspete brânza și mezelurile. Prin urmare, dacă vrei să pui și tu aceste produse la congelator, nu ezita să le împachetezi în ea. De asemenea, hârtia de copt poate menține feliile de pizza fragede, așa că dacă nu le mănânci imediat, pune-le în ea.

Te-ar mai putea interesa și Gospodinele istețe pun săptămânal praf de copt în frigider. Trucul genial care te scapă de o mare problemă!

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine sunt câștigătorii de la “Te cunosc de undeva!”, sezonul 20
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *