De ce să nu dezgheți niciodată carnea la cuptorul cu microunde. Motivul periculos

De ce îți poți pune în pericol sănătatea
De ce să nu dezgheți niciodată carnea la cuptorul cu microunde. Motivul periculos

Tuturor ni s-a întâmplat la un moment dat să pregătim o masă și să ne dăm seama că am uitat să scoatem carnea din congelator. În graba noastră de a avea mâncarea gata, putem recurge la procedee care sunt periculoase. Mai jos îți vom dezvălui motivul pentru care nu trebuie să dezgheți carnea în cuptorul cu microunde.

Ce se întâmplă când dezgheți carnea la cuptorul cu microunde

Când vine vorba de alimente, trebuie să fim foarte atenți la modul în care le manipulăm. Îți vine să crezi sau nu, acest lucru include și modul în care dezgheți carnea. Pentru că, deși poate părea normal să pui pachetul congelat în cuptorul cu microunde, acest lucru poate avea efecte negative asupra gătitului și chiar asupra sănătății tale.

Potrivit experților, decongelarea cărnii, fie ea roșie sau albă, este un factor de risc. Astfel bacteriile încep să se reproducă rapid. De asemenea carnea poate pierde din umiditate și poate deveni uscată sau lipsită de gust atunci când este gătită.

Citește și – Cât rezistă carnea de porc la congelator. Perioada în care o poți consuma în siguranță. Mulți români greșesc

Cum ar trebui dezghețată carnea

Cu toate acestea, deși utilizarea cuptorului cu microunde nu este deloc recomandată, se poate face atâta timp cât carnea este pregătită imediat după ce a fost decongelată.

Cel mai bine este să dezgheți carnea în frigider cu o zi înainte, scrie viviendoencasa.mx. Dacă o lași nerefrigerată prea mult timp poate duce la contaminare bacteriană și la o deteriorare rapidă, ceea ce poate fi foarte periculos pentru sănătate.

Nu uita că nu trebuie să recongelezi niciodată alimente pe care le-ai decongelat deja fără să le gătești mai întâi. Le poți pune înapoi în congelator, atâta timp cât au fost deja supuse unui proces termic, astfel încât să fie gătite și la temperatura camerei.

Cât timp poate fi păstrată carnea la congelator

Durata maximă de păstrare a cărnii la congelator depinde de tipul de carne. Carnea de pui, de exemplu, poate fi păstrată la congelator timp de 4 luni. În timp ce carnea de porc ar trebui să fie congelată pentru maximum 6 luni. Carnea de vită și cea de miel rezistă la congelator timp de 9 luni, în timp ce curcanul poate fi păstrat la temperaturi negative chiar și un an.

Peștele rezistă între 2 și 4 luni în congelator, în funcție de cât de slab sau de gras este. Cel mai puțin se pot păstra legumele și fructele, până la două luni. Pentru a ști exact cât timp poți lăsa carnea la congelator, urmărește simbolurile desenate pe interiorul ușii congelatorului.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *