De ce să nu dormi cu capul spre nord. Puțină lume știe asta

Cum este cel mai bine să așezi patul

Scris de: Daoud Andra

23 Jul. 2023

De ce să nu dormi cu capul spre nord. Puțină lume știe asta

Mulți oameni țin cont de anumite principii atunci când își amenajează locuința. Potrivit credințelor Feng Shui, fiecare obiect are un rol bine stabilit în economia casei și nimic nu ar trebui să fie așezat la întâmplare. De ce să nu dormi cu capul spre nord și cum este recomandat să așezi patul, pentru a te odihni cât mai bine.

Cum trebuie să așezi patul în dormitor

Principiile Feng Shui sunt cât se poate de clare atunci când vine vorba despre amenajarea locuinței. Potrivit acestei credințe străvechi, fiecare obiect din casă influențează energia, de aceea ar trebui să acordăm o atenție deosebită amenajării. În ceea ce privește dormitorul, sunt câteva principii foarte cunoscute, de care mulți oameni țin cont.

Se știe, de exemplu, că nu este bine să dormi cu picioarele îndreptate spre ușă. Atunci când așezi patul în cameră, ai grijă să nu fie orientat în așa fel încât să dormi cu picioarele spre ușă. De asemenea, nu e bine să ai nici o oglindă în camera în care dormi. Se spune că acest obiect este puternic încărcat de energii și nu vei reuși să te odihnești bine.

Citește și: De ce să dormi cu frunze de dafin sub perne. Efectele sunt uimitoare, dar puțini le cunosc

De ce să nu dormi cu capul spre nord

În ceea ce privește orientarea patului față de punctele cardinale, se spune că nu e bine să dormi cu capul îndreptat către nord. Teoria se explică prin magnetism: polii opuși se atrag, în timp ce polii de același fel se resping. Potrivit principiilor Feng Shui, magnetismul corpului poate interfera cu cel al pământului, în anumite situații.

Nordul terestru este polul negativ, în timp ce sudul este polul pozitiv. Capul este polul pozitiv al corpului nostru, în timp ce picioarele reprezintă polul negativ. Potrivit acestui principiu, dacă dormim cu capul spre nord, facilităm descărcarea electrică a organismului.

Citește și: Obiectul pe care să nu-l ții niciodată în dormitor. Poate atrage energia negativă în viața ta

Pentru un somn odihnitor, patul nu trebuie să fie orientat spre nord

Cum trebuie să fie patul, potrivit principiilor Feng Shui

Se spune că poziția ideală de dormit este cea cu capul spre est. Există studii care sugerează că persoanele care au patul așezat pe direcția est-vest beneficiază de mai mult somn profund decât cele care au patul așezat în alt mod.

Citește și: Ce se întâmplă atunci când dormi cu pisica în pat. Adevărul te va pune pe gânduri

Patul trebuie să nu fie așezat nici lângă ușă, nici lângă fereastră. El ar trebui să fie poziționat pe mijlocul camerei, la distanță egală față de ușă și față de geam. În acest fel, se crede că poate circula cel mai bine energia vitală ”Qi”. Dacă ai un dormitor mic, asigură-te că mai pui un obiect între pat și ușă sau între pat și fereastră. Poate fi o noptieră sau o comodă mică.

Potrivit acelorași principii Feng Shui, patul trebuie să aibă o tăblie cu marginile rotunjite. Evitați alegerea unui pat cu muchii drepte sau ascuțite, pentru că se spune că acestea taie energia. De asemenea, culorile alese pentru decor trebuie să fie în armonie cu restul casei, dar și cu personalitatea fiecăruia.

Citește și: Obiectele pe care să nu le mai ții în dormitor. Puțini știu de acest truc care rezolvă o mare problemă

Alte principii Feng Shui de care să ții cont în amenajarea dormitorului

  • Nu pune oglindă în dormitor
  • Evită piesele masive de mobilier
  • Pune covoare
  • Alege culori și materiale care creează armonie și echilibru
  • Păstrează ordinea
  • Nu depozita lucruri sub pat
  • Folosește lumânări și bețișoare parfumate

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
8 139 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *