De ce să nu folosești paharele lăsate de cameriste în camerele de hotel. Detalii nebănuite scoase la iveală de un experiment inedit

O investigație prin camerele de hotel pornită de la un demers al jurnaliștilor de la ANCNews a dus la descoperirea unor detalii pe care nimeni nu ar vrea să le afle vreodată.
De ce să nu folosești paharele lăsate de cameriste în camerele de hotel. Detalii nebănuite scoase la iveală de un experiment inedit

În orice hotel, paharele pe care le găsim în cameră ar terbui să fie curățate și igienizate. Asta pentru a evita răspândirea unor virusuri sau bacterii de la o persoană la alta. Dar rezultatele unui demers jurnalistic indică de ce să nu folosești paharele lăsate de cameriste în camerele de hotel. Motivele te vor face să te gândești de două ori înainte de a le folosi data viitoare când te vei caza într-un hotel.

Demersul jurnaliștilor americani s-a lăsat cu o anchetă a oficialilor din domenul sănătății. Concluzia lor a fost că în 11 din cele 15 hoteluri vizitate, paharele sau cănile din camerele de hotel nu au fost curățate și igienizate după ce turiștii au plecat din camera de hotel. „Este pur și simplu neplăcut”, spune Will Humble de la Departamentul de Sănătate din Arizona. Humble a numit incidentul o încălcare clară a codului de sănătate din Arizona. El a explicat că paharele murdare pot transfera viruși sau chiar gripă de la un turist la altul.

De ce să nu folosești paharele lăsate de cameriste în camerele de hotel

De altfel, paharele murdare și orice obiect sanitar sau lenjeria de pat care nu a fost igienizată poate să se transforme într-un focar de infecție. Virusuri sau bacterii se pot transfera de la o persoană la alta, iar sănătatea poate fi pusă în pericol real, scrie ABCNews.

Ancheta a descoperit nereguli în 11 din cele 15 hoteluri, făcute de cameristele sau menajerele de la unitățile de cazare.

În primul rând, paharele nu erau înlocuite cu altele igienizate. La un hotel, o lucrătoare a și-a șters mâinile cu același prosop pe care l-a folosit pentru a șterge paharele murdare.

La un alt hotel, o menajeră a folosit o sticlă cu pulverizator cu care stropea paharele murdare și ibricul de cafea, pentru a le curăța cu o soluție pentru mucegai. Cel puțin asta se vedea în imaginile filmate.

La un alt hotel, în loc să înlocuiască paharele murdare, menajerele le-au clătit și le-au șters cu o cârpă. Regulametul spune că după plecarea turiștilor din cameră, paharele murdare se înlocuiesc cu altele spălate și igienizate.

Pahare șterse cu prosopul murdar

În alt hotel, paharele au fost clătite și șterse cu un prosop murdar. O menajeră a folosit prosopul cu care a șters pe jos în baie, pentru a șterge vasul de cafea.

În urma acestor descoperiri, unele hoteluri au trecut la utilizarea paharelor de unică folosință. Iată doar câteva motive care răspund la întrebarea: de ce să nu folosești paharele lăsate de cameriste în camerele de hotel.

7.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.