De ce să nu stai în fața cuptorului cu microunde atunci când încălzești ceva. Detaliul incredibil care le-a scăpat multora

Regulile de care este bine să ții cont
De ce să nu stai în fața cuptorului cu microunde atunci când încălzești ceva. Detaliul incredibil care le-a scăpat multora

Cuptorul cu microunde este des folosit pentru a încălzi diferite feluri de mâncare, care permit acest lucru. Acest electrocasnic emite unde electromagnetice de înaltă frecvență pentru a încălzi sau găti alimentele. Află de mai jos de ce nu e bine să stai în fața cuptorului atunci când îl pornești pentru a încălzi ceva.

Reține sau nu cuptorul cu microunde în interiorul său radiațiile emise?

Cuptorul cu microunde funcționează prin emiterea de unde electromagnetice de înaltă frecvență și altfel produsele din itnerior se încălzesc. Majoritatea cuptoarelor cu microunde au sisteme de siguranță pentru a preveni funcționarea cuptorului în timp ce este deschis. În general, poziţionarea în fața cuptorului cu microunde în timp ce acesta e în funcţiune nu este considerată periculoasă, atât timp cât ușa este închisă corespunzător și nu încerci să deschizi cuptorul în timp ce încălzești mâncarea. Specialiștii spun, că acest electrocasnic este conceput pentru a reține în interiorul său radiațiile emise în timpul procesului de gătire sau încălzire.

„Cuptoarele cu microunde care funcționează corect nu prezintă un risc de cancer. Cantitatea de radiații pe care o emite un cuptor cu microunde este strict reglementată pentru uz casnic”, spune dr. Lee de la Universitatea Northampton.

Vezi și – Alimente pe care să nu le bagi la cuptorul cu microunde. Ce nu e voie să încălzești așa, greșeala majoră

Care sunt lucrurile de care să ții cont atunci când folosești cuptorul cu microunde

În primul rând verifică etanșeitatea ușii. Este foarte important să te asiguri că aceasta se închide bine și etanș, astfel încât radiațiile să rămână în interiprul cuptorului în timp ce acesta funcționează.

Nu deschide ușa cuptorului cu microunde în timpul funcționării! Acest lucru poate duce la scăparea radiațiilor și la întreruperea procesului de încălzire sau gătire.

E bine să lași un spațiu de siguranță între ușă și corpul cuptorului pentru a a permite ventilația și a preveni acumularea de căldură.

Păstrează distanță. Deși radiațiile cuptorului cu microunde sunt blocate de ușa în timpul funcționării, este recomandat să menții o anumită distanță în timp ce cuptorul funcționează, mai ales dacă ai probleme de sănătate sensibile la radiații.

Concluzia este că statul în fața cuptorului cu microunde în timp ce încălzești sau gătești ceva, nu este periculos! Condiția este să respecți regulile de siguranță menționate mai sus.

Vezi și – Trucul pentru a curăța perfect cuptorul cu microunde. Cel mai ieftin și rapid mod, iată ce trebuie să faci de fapt

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine este și cum arată sora lui Klaus Iohannis
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *