De ce să nu-ți speli niciodată părul cu apă fierbinte. Greșeala majoră

Sfaturi importante de la specialiști cu privire la îngrijirea părului
De ce să nu-ți speli niciodată părul cu apă fierbinte. Greșeala majoră

Când vine vorba de frumusețe și de îngrijirea pielii, rareori ai suficiente informații despre aceasta, mai ales când există atât de multe remedii sau sugestii de casă care te pot face să apelezi la anumite alternative fără să te gândești la posibilele consecințe. Din acest motiv, îți vom spune de ce să nu-ți speli niciodată părul cu apă fierbinte.

De ce să nu-ți speli niciodată părul cu apă fierbinte

Marcelo Soazo este un creator de conținut celebru pe TikTok pentru numeroasele sale recomandări de styling. Este important să conștientizezi pericolele spălării părului cu apă fierbinte, mai ales că, deși pare un gest nevinovat, ar putea să te lase cu un aspect neînsemnat sau cu un aspect care va necesita numeroase tratamente pentru a-i reda aspectul.

Așa că ia aminte și schimbă-ți obiceiurile! Deși pentru mulți oameni apa caldă este foarte reconfortantă, nu este întotdeauna cea mai bună opțiune. Ba chiar deteriorează pielea și o face uscată ca un carton. Probabil că nu ai știut care sunt consecințele negative, dar este întotdeauna un moment bun pentru a schimba și a face lucrurile mai bine.

Care sunt consecințele spălării părului cu apă fierbinte?

Potrivit experților în îngrijirea părului, posibilele consecințe ale acestui obicei sunt:

  • Apa caldă spală uleiurile naturale care ajută la menținerea sănătății părului.
  • Aceasta usucă semnificativ scalpul și, în cele din urmă, provoacă formarea de fulgi asemănători mătreții pe cap.
  • Deschide cuticula părului și părul se rupe foarte ușor.
  • Deshidratează firele și face ca părul să își piardă strălucirea.

Acum, că știi care sunt consecințele folosirii atât de frecvente a apei fierbinți, ar fi bine să-ți schimbi obiceiurile și să folosești apă rece sau călduță pentru a face această curățare.

Așadar, nu, spălarea părului cu apă fierbinte nu va avea același efect pe care îl are asupra albușurilor și, de fapt, ar putea provoca daune majore coafurii tale, așa că vei avea nevoie de o serie de tratamente pentru a-i reda aspectul sănătos.

Ce ingredient să adaugi în șampon pentru a avea un păr mai sănătos

Există o soluție foarte ieftină și eficientă pentru a avea un păr sănătos, voluminos și fără să se îngrașe imediat după spălare. Este vorba de sarea dea de mare. Datorită texturii pe care o are, sarea de mare este un bun exfoliant pentru păr. Astfel stratul de grăsime dispare, iar părul va arăta mult mai sănătos. Părul va crește mai repede, va avea mai mult volum, iar scalpul va fi curat.

1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.