De ce să presari făină în cuptor înainte de a-l curăța. Trucul care te scapă de o problemă uriașă

Rezultatele sunt uimitoare.
De ce să presari făină în cuptor înainte de a-l curăța. Trucul care te scapă de o problemă uriașă

Gospodinele sunt mereu în căutare de soluții ingenioase care să le faciliteze munca în casă, așa că au descoperit de-a lungul timpului numeroase trucuri pentru curățenie. Chiar dacă unele dintre aceste trucuri par neobișnuite, ele se dovedesc a fi extrem de eficiente. Află de ce ar trebui să presari făină pe aragaz înainte de a-l curăța? Acesta este un truc eficient și de mare ajutor.

Curățenia trebuie să se facă ușor

Curățenia în casă poate fi o sarcină migăloasă, indiferent dacă ești casnică sau lucrezi. Este important să aloci timp și energie pentru a menține un mediu curat și plăcut.

De ce să presari făină în cuptor înainte de a-l curăța
Metoda simplă și eficientă cu care poți să îți cureți cuptorul

Totuși, din fericire, există numeroase sfaturi și trucuri care pot face această activitate mai ușoară. De la ingredientele secrete care ne ajută să scăpăm de petele de pe haine până la trucurile ingenioase din bucătărie, recomandările pentru curățenie sunt extrem de utile și necesare. Să descoperim mai în detaliu aceste sfaturi care ne simplifică viața și ne ajută să menținem un mediu curat și ordonat în casă și în bucătărie.

Citește și: Amestecul extraordinar care curăță instant grăsimea de pe aragaz. Îți va ușura munca în bucătărie, ce trebuie să aplici de fapt

Ce trebuie să presari pe aragaz

Dacă s-a întâmplat să ai probleme cu grăsimea întărită pe aragaz sau în cuptor, nu este nevoie să apelezi la soluții speciale de curățare. Un truc simplu și eficient constă în a presăra făină pe suprafața respectivă înainte de a o curăța.

Apoi, cu ajutorul unei lavete, ștergi acea zonă bine, iar după vei observa că grăsimea se va îndepărta instant. Este o metodă eficientă pentru a face față acestei situații fără a cheltui bani pe produse de curățare specifice care conțin chimicale și îți afectează sănătatea, iar rezultatele te vor uimi cu siguranță.

Vezi și: Uită de bicarbonat. Fructul care curăţă rapid arsura întărită de pe aragaz și cuptor. Sigur nu știai

Cuptorul se mai poate curăța și cu oțet

Dacă dorești să cureți cuptorul rapid și eficient, mai poți folosi un truc simplu, care implică un pahar cu apă și două linguri de oțet. Procedeul constă în următorii pași:

  • Ia un pahar sau o ceașcă rezistentă și umple-o cu apă.
  • Adaugă două linguri de oțet în apă și plasează paharul în cuptor.
  • Pornește cuptorul și lasă-l să se încălzească timp de aproximativ cinci minute la intensitate minimă, deoarece scopul acestui pas este să creeze abur în interiorul cuptorului.

Te poate interesa și: Cum să cureți ușor și rapid arzătoarele de la aragaz. Aceste ingrediente banale elimină instant petele, metoda îți va ușura munca

  • După ce au trecut cele cinci minute, lasă cuptorul să se răcească puțin și apoi deschide ușa cu atenție și ferește-te de aburul fierbinte care ar putea ieși.
  • Cu o cârpă sau o lavetă moale, șterge interiorul cuptorului. Datorită aburului creat, grăsimea și urmele de ulei ar trebui să fie acum înmuiate și ușor de îndepărtat.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *