De ce să presari mereu sare peste mătură când faci curățenie. Efectul este chiar surprinzător

Trucul incredibil care te va ajuta la curățenia din casă
De ce să presari mereu sare peste mătură când faci curățenie. Efectul este chiar surprinzător

Există obiceiuri casnice care au fost uitate pe nedrept de-a lungul anilor. Unul dintre ele presupune să pui sare pe mătură înainte de a face curățenie. Probabil te întrebi cu ce ajută acest lucru. Ei, bine, rămâi până la finalul articolul pentru că îți vom arăta în ce constă această strategie și de ce ar trebui să o adopți și tu în propria acasă.

De ce să presari mereu sare peste mătură când faci curățenie

Sarea este un ingredient indispensabil în bucătărie, dar și un element cu multiple întrebuințări care pentru unii pot fi necunoscute. Probabil că mulți dintre ceititori nu știau că mamele sau bunicile lor obișnuiau să pună sare pe perii de mătură.

Cheia constă în proprietățile de curățare ale sării, un produs capabil săle vindă de hac atât bacteriilor, cât și germenilor.

Această soluție ne permite să scăpăm de pericolele care se ascund pe suprafețele pe care se joacă copiii și animalele de companie. Dar nu este vorba doar de podea. Există și alte obiecte de uz casnic care pot fi curățate temeinic prin adăugarea sării.

Vă recomandăm să o aplicați în toate acele locuri în care se acumulează calcar, cum ar fi cabina de duș și sau obiecte sanitare. Este un lucru obișnuit ca în timp depunerile din jurul gurilor scurgere să producă reacții chimice care pot fi dăunătoare.

Prin periajul cu sare, puteți face ca tava de la duș și alte locuri care se murdăresc foarte tare să strălucească din nou, recăpătând frumusețea pe care o aveau cândva. Este, de asemenea, o modalitate simplă de a nu mai folosi produse chimice care sunt adesea agresive pentru sănătatea noastră și dăunătoare pentru mediu.

Citește și: „De ce să presari sare în grădina casei. Trucul simplu de mare ajutor, efectele sunt uimitoare

De unde provine acest obicei și cum să-l punem în practică

Tinerele generații nu se gândesc la astfel de obiceiuri, dar caută trucuri pentru a curăța eficient podelele fără a le afecta sănătatea. Gândiți-vă că în urmă cu câteva decenii nu existau atât de multe produse de curățenie ca în prezent, iar oamenii foloseau ceea ce aveau la îndemână. Din punct de vedere istoric, sarea a fost întotdeauna ieftină. Acest lucru a însemnat că nimeni nu a ezitat să o adauge la ustensilele de curățare de bază.

Dacă doriți să o folosiți în acest scop, vă recomandăm să preparați un amestec de sare, apă și oțet până când obțineți un rezultat omogen. Scufundați imediat mătura în el și măturați zonele din casă în care bănuiți că există mai multe bacterii.

Atunci când urmează să curățați tava de duș sau altele asemenea, introduceți peria în apă în locul măturii.

Citește și: „De ce să pui un pahar cu sare sub calorifer. Efectele sunt uimitoare, trebuie să știi și tu acest truc

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Teama pe care o are Teo Trandafir chiar si dupa 30 de ani televiziune
9.8 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *