De ce să pui boabe de orez în vin. Trucul somelierilor francezi care îți va face viața mai ușoară

Secretul pe care ar trebui să îl știe toți românii
De ce să pui boabe de orez în vin. Trucul somelierilor francezi care îți va face viața mai ușoară

Orezul este cea mai cunoscută și consumată cereală din lume, fiind integrată în nenumărate preparate. În Asia se consumă orez chiar și de mai multe ori pe zi, iar în Europa este consumat de aproape toată populația. Puțini știu, însă, că orezul poate fi folosit și împreună cu vinul, mai exact, chiar în vin. Curios, nu? Citește cu atenție articolul și află secretul celor mai de seamă somelieri francezi!

De ce să pui orez în vin

Vinul este una dintre licorile bahice nelipsite de pe mesele oamenilor din întreaga lume. Fie el alb, rose sau roșu, vinul nu își va pierde niciodată unicitatea. Dar dacă adaugi câteva boabe de orez în vin, vei fi surprins să observi că băutura ta a devenit mai limpede și are un miros mai intens, la care cu siguranță nu te-ai fi așteptat. Aces truc este folosit mai ales de somelierii francezi care mai folosesc orezul și pentru a pregăti butoaiele pentru vin.

Somelierii obișnuiesc să împrăștie boabele de orez pe una din marginile recipientului clătit. Ulterior, aceștia îl lasă pe lateral, culcat, circa 12 ore. În tot acest timp, apa, mirosul și murdăria sunt absorbite de către boabele de orez. Procedura se repetă și pe cealaltă parte a butoiului, iar rezultatul va fi de-a dreptul încântător. De asemenea, boabele de orez se așează și pe fundul butoiului înainte de a se turna sucul de struguri, iar când mustul fermentează, acestea absorb mirosul și impuritățile, iar vinul devine mult mai parfumat și mai limpede.

Cum să faci lapte din orez

Laptele de orez este o alternativă vegetală la laptele de vacă. Oferă 68 de calorii la o porție de 100 de grame, aproximativ 0,2 g de proteine și foarte puține grăsimi. Dacă vrei să îți prepari și tu lapte de orez, întâi de toate, trebuie să elimini amidonul din orez. Cum faci asta? Pui orezul într-o strecurătoare mare și scufunzi orezul într-un recipient cu apă. Lași orezul să scoată tot amidonul timp de 10 minute, apoi îl scurgi bine și îl usuci cu un prosop de bucătărie pentru a elimina toată umiditatea.

Pune o tigaie la foc mic și adaugă orezul. Amestecă și după 3-4 minute vei observa că acesta va căpăta o culoare mai aurie. Oprește focul, transferă orezul într-un borcan sau o sticlă de 1,5 litri, adaugă un litru de apă și lasă-l să stea timp de 12 ore într-un loc întunecat, ferit de lumina solară. După cele 12 ore, transferă orezul și apa într-un blender și amestecă-le până ce se mărunțește tot orezul și se dispersează în apă. Adaugă îndulcitorul favorit, vanilie și un praf de sare, amestecă din  nou la blender și bucură-te de laptele de orez făcut la tine acasă. De preferat este să îl consumi în decurs de două-trei zile.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Tags:
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
6.4 29 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *