De ce să pui două felii de pâine deasupra orezului. Trucul care te salvează de o problemă majoră în bucătărie

Trucul care îți va fi de ajutor în bucătărie de acum înainte.
De ce să pui două felii de pâine deasupra orezului. Trucul care te salvează de o problemă majoră în bucătărie

Orezul este unul dintre cele mai comune și versatile alimente de pe întreg globul. Acesta poate fi gătit într-o multitudine de rețete, fiind una dintre cele mai la îndemână garnituri. Există însă un truc care te va uimit. Iată de ce aleg gospodinele cu experiență să pună două felii de pâine deasupra orezului.

De ce să pui două felii de pâine deasupra orezului

Atunci când gătim orezul, ne dorim să obținem un rezultat perfect, cu fiecare bob de orez bine fiert și fără riscul de a se lipi sau arde în vas. Un truc simplu și eficient pe care îl putem folosi este să adăugăm două felii de pâine deasupra orezului. Acest truc poate părea surprinzător, dar are beneficii remarcabile.

Orezul este un aliment care de regulă însoțește diferite feluri de mâncare. Dar pentru ca el să iasă perfect, trebuie să ținem cont de anumite aspecte, precum cantitatea de apă folosită și timpul de gătire. În ciuda acestui fapt, accidente se pot întâmpla oricând și te poți trezi cu orezul ars. Însă pentru a remedia problema, ai la îndemână un truc extrem de simplu.

Pentru a-l pune în practică ai nevoie de pâine albă sau pâine feliată. Pâinea are proprietatea de a absorbi mirosurile și aromele. Tot ce trebuie să faci este să așezi două felii peste orezul fierbinte și ars. Lasă-le să stea aproximativ 15 minute pentru ca pâinea să poată acționa, dar nu uita să iei tigaia de pe foc. După acest timp vei observa că orezul tău, ca prin minune, va fi gata să fie consumat.

Dacă nu ai la îndemână pâine, poți folosi un cartof crud tăiat felii. Procedeul este același ca cel precedent: acoperă tot orezul cu feliile de cartofi, dar cu mențiunea că trebuie să-l lăsați la foc foarte mic câteva minute, pentru ca feliile de cartof să se înmoaie puțin.

Cantitatea ideală de apă în care să fierbi orezul

Dacă îți dorești ca orezul tău să iasă perfect, este important să cunoști câtă apă să adaugi pentru fiert. Acesta va ieși pufos și gustos, deloc tare, doar dacă se respectă proporțiile din rețetă.

Dacă vorbim de cantitatea de orez pentru o persoană, în cazul în care se consumă ca garnitură, se folosește o jumătate de cană de orez nefiert (aproximativ 50 g). Dacă este un fel de mâncare principal, atunci cantitatea poate varia între 80 și 100 gr de persoană.

Ca regulă generală, pentru un orez fiert tradițional, dublează cantitatea de apă (sau de bulion, în funcție de rețetă). Cu alte cuvinte, cantitatea de apă pentru gătitul orezului va fi de 2 cești de apă pentru 1 ceașcă de orez nefiert.

Însă cantitatea de apă depinde și preparatul pe care vrei să îl faci, întrucât nu este același lucru să gătești orez bulgăresc sau o paella, în care bobul trebuie să fie uscat și lejer. Depinde, de asemenea, de tehnică. De exemplu, atunci când facem o paella, apa se adaugă deodată. Dar în cazul risotto-ului, apa sau bulionul se adaugă pe măsură ce orezul o absoarbe. Prin urmare, în primul caz, trebuie să fim mai preciși în ceea ce privește cantitatea de apă pe care trebuie să o adăugăm orezului decât în cel de-al doilea, unde vedea rezultatul în timpul gătitului.

Pornind de la aceste exemple, cu mențiunea că orezul trebuie să aibă bob rotund, avem următoarele calcule:

  • Pentru orezul moale, vei avea nevoie de 3 căni de apă la 1 cană de orez nefiert.
  • Dacă preferi un orez bulgăresc, adaugă 4 căni de apă la 1 cană de orez.
  • Dacă vrei să faci risotto, calculează 3 urme de bulion pentru fiecare cană de orez.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9.8 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *