De ce să pui două linguri de oțet alb atunci când faci cartofi prăjiți. Trucul secret al marilor bucătari

Cum să pregătești cei mai buni cartofi prăjiți
De ce să pui două linguri de oțet alb atunci când faci cartofi prăjiți. Trucul secret al marilor bucătari

Cartofii prăjiți reprezintă unul din felurile preferate de mâncare ale multor persoane din întreaga lume. Fie că sunt cumpărați gata făcuți, fie pregătiți acasă, există un trec la care poți apela pentru a obține cartofi prăjiți foarte gustoși.

Cum să faci cartofi prăjiți cu un gust deosebit

Te-ai întrebat vreodată dacă poți face și altfel de cartofi prăjiți? Vei descoperi mai jos o rețetă interesantă pe care să o urmezi atunci când vrei să mănânci cei mai buni cartofi prăjiți. Oțetul are un rol foarte important în procesul de preparare.

Este indicat să fierbi puțin cartofii înainte de a-i prăji. Marii bucătari recomandă ca înainte de a fi puși în baia de ulei, cartofii să fierbă puțin în apă cu puțin oțet. Acesta este secretul pentru cei mai buni cartofi prăjiți, dar și pentru un piure deosebit. Oțetul nu va schimba gustul cartofilor, ci doar textura, fiind mult mai fragezi la interior și crocanți la exterior.

Înainte de a pune cartofii la prăjit, fierbe-i câteva minute în apă cu sare și câteva linguri de oțet alb. Scoate-i afară, usucă-i și feliază-i. Asigură-te apoi că în tigaie este o cantitate generoasă de ulei. Lasă-i la prăjit până când devin aurii.

În timpul fierberii, oțetul alb ajută cartofii să devină mult mai fragezi. Sarea, la rândul ei, nu face altceva decât să elimine excesul de amidon. De asemenea, tot sarea nu le permite să se lipească unii de alții în timp ce sunt puși la prăjit, în tigaie. După ce s-au prăjit și au devenit aurii, cartofii se scot și se pun pe un prosop de hârtie, care va absorbi excesul de ulei.

Vezi și – Ce trebuie să faci cu cartofii noi, înainte de a-i pune la prăjit. Așa vor avea o crustă aurie și crocantă, gustul e irezistibil

Truc pentru cartofi fierți cu un gust neașteptat. Numai așa îi vei găti

Dacă vrei să faci cartofi fierți cu diferite mirodenii, află în truc cu ajutorul căruia le vei da un gust aparte. Vei folosi doar puțină zeamă de lămâie. Mai precis, ei adaugă puțină zeamă de lămâie în apa în care fierb cartofii, aproape de momentul în care ei sunt gata. Pentru o aromă și mai puternică a cartofilor adaugă câteva crenguțe de mărar sau pătrunjel în oală, lângă un praf de sare. Vei observa rapid diferența gustului.

Vezi și – Ce să pui peste cartofii noi, înainte de a-i băga la cuptor. Așa vei obține un gust senzațional, rețeta te va cuceri pe loc

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.8 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *