De ce să pui foi de ceapă în răsadurile de roșii când le plantezi. Trucul secret care te scapă de o mare problemă

Combaterea dăunătorilor din grădină fără insecticid

Scris de: Oana Matei

05 Apr. 2023

De ce să pui foi de ceapă în răsadurile de roșii când le plantezi. Trucul secret care te scapă de o mare problemă

În general, resturile organice din bucătărie fac minuni pentru fertilizarea plantelor și a solului din grădină. De fapt, compostul este cel mai vechi îngrășământ natural produs prin descompunerea resturilor organice, amestecate cu frunze sau iarbă uscată și apă. Printre resturile organice, adesea folosite și pentru combaterea dăunătorilor sunt cojile de ceapă. În articolul nostru, vă vom arăta cum să folosiți cojile de ceapă pentru a proteja răsadurile de roșii din grădină.

De ce să nu arunci cojile de ceapă

Cojile de ceapă sunt foarte populare ca îngrășământ pentru plante. Nu numai că îmbunătățesc capacitatea culturilor de a da roade, dar le protejează și de boli și de insecte dăunătoare.

Există mai multe motive pentru a pune foi de ceapă în răsadurile de roșii când le plantezi:

  1. Împiedică bolile și dăunătorii: Foile de ceapă conțin substanțe naturale cu proprietăți antibacteriene și antifungice, care ajută la protejarea răsadurilor de roșii împotriva bolilor și dăunătorilor. Aceste substanțe pot ajuta la reducerea riscului de apariție a bolilor fungice, cum ar fi putrezirea rădăcinilor sau a tulpinilor, și pot descuraja insectele, cum ar fi păianjenii roșii, viermii sârmă sau afidele.
  2. Hrănesc răsadurile: Foile de ceapă sunt bogate în nutrienți esențiali, cum ar fi fosforul, potasiul și sulful, care sunt necesare pentru o creștere sănătoasă a plantelor. Aceste substanțe nutritive pot ajuta la îmbunătățirea sănătății răsadurilor și la creșterea vigorii acestora.
  3. Îmbunătățesc drenajul solului: Foile de ceapă au o textură poroasă și pot ajuta la îmbunătățirea drenajului solului. Acest lucru este important pentru răsadurile de roșii, deoarece un sol prea umed poate duce la putrezirea rădăcinilor sau a tulpinilor.
  4. Îmbunătățesc fertilitatea solului: Foile de ceapă conțin și alte substanțe nutritive, cum ar fi azotul și calciul, care pot ajuta la îmbunătățirea fertilității solului. Acest lucru poate duce la o producție mai mare de roșii și la o calitate mai bună a acestora.

Vezi și De ce să pui coji de ouă în ghiveciul florilor. Trucul nebănuit

Cum se folosesc cojile de ceapă pentru plantarea roșiilor

Unul dintre cei mai periculoși dăunători pentru cultura de roșii este viermele sârmă. Larvele viermelui de sârmă atacă rădăcina plantei, ulterior penetrează tulpina, ajungând la lăstari și chiar la florile roșiilor.

Pentru combaterea viermilor, se pun foi de ceapă la fiecare răsad de roșii în parte. Cojile de ceapă, pe lângă faptul că sunt un îngrășământ natural, cu proprietăți fungicide și bactericide, sunt foarte eficiente ca insecticid pentru protejarea culturilor de roșii.

În general, folosirea foi de ceapă în răsadurile de roșii poate fi o modalitate bună de a ajuta la protejarea și hrănirea plantelor, precum și la îmbunătățirea solului.

Vezi și La ce plante punem zațul de cafea. Cu ce trebuie să îl amesteci ca să aibă un efect puternic

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
8.4 18 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *