De ce să pui foi de dafin în mașina de spălat. Trucul nebănuit

Trucuri simple și ieftine pentru a le reda strălucirea hainelor decolorate
De ce să pui foi de dafin în mașina de spălat. Trucul nebănuit

Hainele își pierd culoarea în timp din cauza spălării. Acest lucru poate reprezenta o mare problemă atunci când este vorba de o haină preferată. Ce este de făcut? Există soluții, care nu sunt deloc costisitoare.

De ce să pui foi de dafin în mașina de spălat

Nu trebuie să arunci hainele care și-au pierdut din culoare. Trebuie doar să aplici acest truc genial și o să vezi cum hainele tale vor arăta din nou foarte bine. De asemenea, cu acest truc poți preveni deteriorarea culorilor hainelor preferate.

Ai nevoie doar de foi de dafin, pe care le găsești în orice bucătărie. Pune câteva foi de dafin în mașina de spălat, fixează culorile pe țesături, le revigorează și le păstrează intacte, deși vor fi spălate foarte des. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva frunze de dafin în mașina de spălat atunci când o pornești și vei vedea că problema hainelor decolorate va dispărea.

Ce să faci pentru a păstra culorile intacte ale hainelor

Pune într-un lighean mai mare hainele care trebuie spălate. Într-o oală pune la fiert patru linguri de bicarbonat de sodiu cu 10 foi de dafin cu cel puțin un litru de apă. După ce începe să fiarbă mai lasă totul pe foc pentru încă 20 de minute. Astfel frunzele de dafin vor elibera calitățile astringente, scrie dcnews.ro. Lasă totul să se răcească, apoi pune lichidul peste hainele din lighean. Lasă-le acolo timp de o zi, apoi pune-le la spălat, folosind un program normal.

Alte metode de păstrare a culorii țesăturilor

Înlocuiește frunzele de dafin cu cinci linguri de sare grunjoasă sau cu un pahar cu oțet de mere. Lasă hainele la înmuiat timp de 24 de ore înainte de a le spăla la un program normal. De asemenea, ceaiul negru este de ajutor pentru revigorarea culorilor. Pune un plic de ceai la o cană de apă clocotită, apoi diluează-l totul într-un lighean cu apă.

Cum să scoți petele de machiaj de pe haine

Pe hainele pătate pune cremă de ras, direct pe pată. Hainele trebuie să fie uscate în timpul acestei proceduri. Lasă timp de 10 minute crema de ras pe pată pentru a se usca. Se va observa rapid cum pata dispare. Pune hainele în mașina de spălat la un program normal, apoi lasă-le să se usuce afară, la soare. Pentru petele de ulei de pe haine se recomandă pudră de talc. Aceasta absoarbe uleiul, apoi hainele trebuie puse la spălat. Pata de ulei va dispărea rapid.

8.9 23 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.