De ce să pui folie de aluminiu pe masa de călcat. Ce efecte are de fapt asupra hainelor, trucul e genial

Până și cele mai dificile materiale se vor călca ușor

Scris de: Daoud Andra

31 May. 2023

De ce să pui folie de aluminiu pe masa de călcat. Ce efecte are de fapt asupra hainelor, trucul e genial

Călcatul hainelor este o activitate care ne poate da bătăi de cap de multe ori, mai ales dacă avem de-a face cu materiale dificil de netezit sau nu avem un fier de călcat performant. Există însă câteva trucuri care pot face această activitate mai ușoară, iar unul dintre ele presupune folosirea staniolului. Iată de ce să pui folie de aluminiu pe masa de călcat de fiecare dată când calci rufele.

Ce se întâmplă dacă pui folie de aluminiu pe masa de călcat

Folia de aluminiu are numeroase întrebuințări în bucătărie. O folosim pentru a ambala diverse alimente, pentru a acoperi o tavă pe care o punem la cuptor sau pur și simplu pentru a acoperi aragazul și a-l proteja de murdărie. Ea poate fi folosită însă și în alte scopuri, fiind de mare ajutor în locuință. Folia de aluminiu poate schimba felul în care calci hainele, datorită capacității ei de a reflecta căldura.

Citește și: Cum să calci hainele fără fier de călcat, în vacanță. Cele mai simple și eficiente trucuri

Pentru ca rufele să se calce mai ușor, tot ce ai de făcut este să învelești suprafața mesei de călcat cu folie de aluminiu, după care să pui o husă și să calci hainele cum o făceai în mod normal. Staniolul se aplică, așadar, direct pe scândură, cu partea lucioasă în sus, astfel încât să acopere toată masa de călcat, după care se pune husa.

Aluminiul reflectă căldura, astfel că atunci când vei călca hainele, căldura se va duce de la talpa fierului de călcat în jos, dar și de la folia de aluminiu în sus. Materialele for fi netezite mai ușor și mai repede și până și cele mai dificile haine se vor călca în timp-record.

Citește și: Cum să cureți fierul de călcat pe interior. Metoda simplă, așa se curăță corect și eficient

De ce să pui folie de aluminiu pe masa de călcat, de fapt. Ce efecte are de fapt asupra hainelor, trucul e genial
Folia de aluminiu face ca hainele să se calce mai ușor

Trucuri pentru a călca hainele mai ușor

Dincolo de trucul cu folia de aluminiu, poți apela și la altele pentru a călca hainele mai repede și mai ușor. Unele materiale se netezesc imediat ce treci cu fierul de călcat peste ele, în timp ce în cazul altora, este nevoie să insiști mai mult. De obicei, inul și bumbacul pur se calcă destul de greu, în timp ce materialele sintetice se calcă destul de ușor.

Citește și: Ingredientul de pus în apa fierului de călcat. Așa te vei bucura de haine frumos mirositoare, trucul genial

Înainte de a călca orice haină, verifică atent materialul și instrucțiunile de pe etichetă și setează fierul de călcat la temperatura potrivită. Materialele sintetice sau cele delicate, precum mătasea, se pot arde foarte ușor dacă le calci la o temperatură prea ridicată. Pentru a proteja materialul, poți pune o bucată de pânză peste el, astfel încât talpa fierului de călcat să nu intre în contact direct cu țesătura.

Materialele care se calcă greu au nevoie să fie umezite înainte. Folosește cu încredere funcția de stropire a fierului de călcat sau aplică apă pe ele, cu ajutorul unui recipient cu pulverizator, după care le poți călca utilizând și funcția de abur a fierului. În felul acesta, materialul se va netezi mai ușor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *