Salata de vinete este, fără doar și poate, unul dintre cele mai consumate și îndrăgite preparate de la noi din țară, mai ales pe timp de vară. Este ușor de obținut, nu necesită foarte multe ingrediente și este extrem de gustoasă. Însă, fiecare gospodină are propria rețetă după care o prepară. Iată de ce unele obișnuiesc să adauge gălbenuș. De acum înainte vei face numai așa salata de vinete!
În sezonul cald și nu numai, gospodinele din România fac salată de vinete, un preparat extrem de apreciat la noi în țară. Aproape că nu există gospodină care să nu știe să o facă, însă, de data aceasta, noi ți-am pregătit o rețetă inedită. Îți garantăm că nu vei da greș cu aceasta.
Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi gălbenuș de ou în compoziție. Potrivit bucătarilor profesioniști, acest ingredient va da o aromă nemaipomenită preparatului. Te vei îndrăgosti imediat de acest truc și îl vei folosi de fiecare dată când vei face salată de vinete.
Ingrediente
Citește și De ce se pune dovlecel în salata de vinete. Secretul pe care doar marii bucătari îl cunosc!
Mod de preparare
Mai întâi de toate, se coc vinetele pe o plită încinsă, iar când sunt gata, se pun pe o tavă, se presară cu sare și se acoperă cu un prosop curat ca să se înmoaie și să se scurgă lichidul amar. Se țin așa cam 20 de minute, apoi se curăță de coajă, se clătesc sub un jet de apă și se toacă cât mai mărunt.
Ulterior, vinetele tocate se pun într-un bol, dar doar după ce au fost stoarse foarte bine de proria zeamă. Ulterior, se adaugă un gălbenuș crud și se amestecă energic într-o singură direcție cu o lingură de lemn.
În timp ce se amestecă, se toarnă și câte puțin ulei. Vinetele sunt aproape gata când se deschid la culoare și au o textură cremoasă. Mai departe, se curăță ceapa și se taie foarte mărunt, apoi se adaugă în salată și se amestecă. La final, se pune sare și o lingură de oțet. Se amestecă totul și salata de vinete este gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!