De ce să pui hârtie de copt pe haine, înainte să le calci. 5 moduri incredibile în care poți folosi hârtia de copt în casa ta

Mai poartă denumirea și de hârtie sulfurizată.
De ce să pui hârtie de copt pe haine, înainte să le calci. 5 moduri incredibile în care poți folosi hârtia de copt în casa ta

Hârtia de copt este destul de utilizată în bucătărie. De obicei, ea este folosită la preparatele culinare din cuptor, pentru a proteja tăvile în care acestea au fost puse. Însă aceasta mai are și alte întrebuințări magice, de care cu siguranță nu ați auzit până acum. Iată 5 moduri incredibile în care poți folosi hârtia de copt în casa ta!

Ce rol are hârtia de copt pe haine

Hârtia de copt este foarte importantă în bucătărie și mai ales la prepararea mâncărurilor și deserturi. Astfel, atunci când gătiți ceva la cuptor și folosiți hârtia de copt, veți fi siguri că preparatul respectiv nu se va lipi de tavă indiferent de cât de mare ar fi temperatura setată. Cu ajutorul ei, desertul sau mâncarea preferată se va găti uniform și repede.

Dacă vă gândeați că hârtia de copt se folosește doar în bucătărie, v-ați înșelat! Aceasta se utilizează cu succes și la hainele pe care urmează să le așezi în șifonier. Dacă vreți să le călcați, așezați o bucată mare de hârtie de copt peste acestea. În acest fel, veți călca rufele fără riscul de pete. În plus, puteți șterge rapid suprafața fierului de călcat cu hârtie de copt. Astfel, fierul de călcat va aluneca mai bine pe anumite țesături! Iată ce alte întrebuințări mai are hârtia de copt:

Utilizările numeroase ale hârtiei de copt

Poate fi folosită și pe post de pâlnie

Poți să folosești acest tip de hârtie și în loc de pâlnie, dacă manevrezi ingrediente precum făina, praful de copt sau scorțișoară. Tot ce trebuie să faceți este să puneți aceste ingrediente pe o bucată de hârtie de copt, pe care o veț îndoi și o veți ridica ușor, până se formează o pâlnie.

Protecție pentru electrocasnice

Hârtia de copt mai poate fi folosită și pentru a proteja suprafețele dulapurilor de bucătărie și ale frigiderelor. De regulă, acestea se acoperă cu un strat de praf amestecat cu grăsime. În acest mod, nu va mai fi nevoie să spălați și să frecați aceste suprafețe, ci doar să înlocuiți stratul de hârtie sulfurizată.

Citește și: Motivul pentru care e bine să pui hârtie de copt în șifonier. Gospodinele istețe doar așa fac

Merge de minune la pregătirea peștelui la cuptor

Puteți găti ușor și simplu pește la cuptor cu ajutorul hârtiei de copt, evitând ca acesta să se mai lipească de tavă. Tot ce trebuie să faceți este să adăugați o bucată de hârtie de copt pe fundul vasului în care preparați peștele.

Poate fi folosită și la rumenirea legumelor

Dacă aveți poftă de legume delicioase rumenite la cuptor, trebuie neapărat să folosiți hârtie de copt. Legumele se adaugă peste aceasta și își vor lăsa tot sucul înăuntrul ei. În plus, atunci când vor începe să se caramelizeze, vasul nu se mai murdări.

Ambalaj frumos pentru cadouri

Hârtia de copt poate deveni un ambalaj mai special pentru cadouri. Dacă adăugați o panglică ornamentală, cu flori uscate, funde colorate sau abţibilduri florale, cadoul tău va fi unul mai aparte.

Citește și: Ce să pui în cuptor pentru ca prăjiturile să nu se mai ardă. Așa procedau bunicile pe vremuri

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu mai apare Ramona Olaru la Neatza
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *