De ce să pui întotdeauna un șervețel pe farfuria în care încălzești mâncarea la cuptorul cu microunde. Trebuie să știi neapărat acest truc

Șervețelele sunt de mare ajutor în multe situații
De ce să pui întotdeauna un șervețel pe farfuria în care încălzești mâncarea la cuptorul cu microunde. Trebuie să știi neapărat acest truc

Șervețelele au mai multe întrebuințări în casă. Nu le folosim doar pentru a șterge ceva, ci există multe situații în care ne sunt de ajutor. Spre exemplu, este de mare ajutor atunci când se încălzește mâncarea în cuptorul cu microunde.

Cum poți folosi șervețelele în casă. Trucuri utile

Șervețelele pot fi folosite ca să strecori cafeaua dacă nu ai un filtru la îndemână. Trebuie doar să îl așezi pe o cană și să filtrezi băutura. Este important ca șervețelele să fie fără parfum.

Sunt perfecte pentru uscarea legumelor după ce au fost spălate. Înainte de a pregăti o salată legumele se spală foarte bine, însă nu pot fi puse ude în amestec. Iată soluția: ia o strecurătoare și așază în ea un prosop de hârtie. Agită preț de câteva secunde și vei vedea cu se usucă și le poți folosi imediat pentru salată.

Ajută la înmuierea zahărului din trestie. Zahărul din trestie devine dur în timp și își pierde proprietățile. Pentru a-l restabili este nevoie doar să pui zahărul într-un recipient, să-l acoperi cu un prosop de hârtie umed și să îl pui la microunde pentru aproximativ 30 de secunde.

De ce să pui întotdeauna un șervețel pe farfuria în care încălzești mâncarea la cuptorul cu microunde

Atunci când reîncălzești mâncare la cuptorul cu microunde există riscul ca grăsimea să stropească pereții cuptorului, iar acest lucru îți va da mai mult de muncă atunci când îl vei curăța. Ce să faci? Când pui mâncarea în cuptor acoper-o cu un șervețel de bucătărie, iar acesta va proteja cuptorul.

De asemenea, cu un șervețel poți prelungi durata de valabilitate a salatei. Atunci când o cumperi te gândești cum să o depozitezi astfel încât să fie proaspătă mai mult timp. Pentru a face asta asigură-te că elimini excesul de umiditate cu un șervețel de hârtie. În această situație termenul de valabilitate al frunzelor va crește semnificativ.

Șervețelele de hârtie pentru bucătărie mai pot fi folosite pentru a depozita verdețurile. Acestea nu putrezesc, ci se usucă, astfel că își pierd gustul. Pentru a le prelungi valabilitatea înfășoară într-un șervețel de hârtie mărarul, cimbrul sau menta. Astfel, termenul de valabilitate se va mări semnificativ cu câteva zile. Totodată, poți încerca și să scufunzi frunzele în apă, apoi să le înfășori în șervețele de unică folosință.

Urmăriți EGO.ro și pe
Horoscop saptamana 6-12 februarie 2023
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.