De ce să pui oțet în găleata cu apă, când ștergi podeaua. Metoda uimitoare pe care o vei folosi mereu

Oțetul te va ajuta să îți păstrezi casa curată
De ce să pui oțet în găleata cu apă, când ștergi podeaua. Metoda uimitoare pe care o vei folosi mereu

Oțetul este un binefăcător prin definiție, putând fi folosit la numeroase activități. Nu doar în gastronomie este bun oțetul, ci și în treburile casnice. Poți folosi substanța dacă vrei să scapi de petele încăpățânate de pe parchet.

Oțetul este cel mai versatil ingredient din casele noastre

Oțetul este nu doar un ingredient foarte folositor în bucătărie, ci și o foarte bună soluție de curățare. În plus, este practic și ieftin, astfel că nu mai trebuie să îți faci griji că ai rămas fără produsele clasice de curățenie. Această substanță, folosită potrivit, poate dizolva depunerile de piatră, degresează aragazul, igienizează frigiderul și reîmprospătează covoarele.

Pentru podele strălucitoare, fără pete sau dungi, ai nevoie de jumătate de capac de detergent lichid pentru vase, 10 litri de apă caldă și 25 de grame de glicerină. Amestecă toate ingredientele într-o găleată și folosește apa pentru a spăla podeaua. Aceasta va fi din nou strălucitoare, ca nouă.

Oțetul alb este perfect pentru curățare și degresare. Nu trebuie să faceți mare lucru, ci doar să amestecați într-o găleată jumătate de pahar de oțet într-un litru de apă. Adaugă și câteva picături de ulei esențial dacă vrei să oferi un miros plăcut amestecului cu care își vei curăța locuința.

Poți combina oțetul cu ulei vegetal pentru a reda strălucire podelelor din lemn de esență tare, cum ar fi parchetul. Amestecă într-o găleată o linguriță de ulei vegetal, jumătate de cană de oțet, detergent pentru vase și un pahar cu apă. Cu ajutorul oțetului mai poți îndepărta mucegaiul și să faci din nou lustrele să strălucească. Trebuie, însă, să ai grijă la gramajele folosite.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
7.9 34 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *