De ce să pui sare în detergentul de vase. Trucul e uimitor, îl vei folosi mereu

Vei fi uimită de rezultatul final!
De ce să pui sare în detergentul de vase. Trucul e uimitor, îl vei folosi mereu

În lumea întreagă zilnic se descoperă trucuri simple și de ajutor în casă. Mai ales atunci când vine vorba despre curățenia în bucătărie, gospodinele încearcă tot timpul noi metode pentru ca atât vasele, cât și celelalte obiecte să strălucească. Află de mai jos de ce e bine să pui sare în detergentul de vase.

Trucuri de curățenie în bucătărie. Pune sare în detergentul de vase și vei avea o surpriză

Știm cu toții că sarea este un ingredient foarte important pentru aproape orice tip de mâncare. Ei bine, acest condiment nu se folosește doar pentru gătit, ci și pentru curățenie. Spre exemplu, dacă vei adauga sare în detergentul de vase vei avea parte de o surpriză. Va ajuta la îndepărtarea cât mai rapidă a urmelor de grăsime și, în același timp, va curăța eficient și buretele de vase. De aceea, este indicat ca din când în când să pui sare în detergentul de vase.

Cum să faci asta?

Într-un bol pune buretele, apoi adaugă sare și oțet alb. Buretele trebuie lăsat cel puțin un sfert de oră în acest amestec, pentru ca substanțele să acționeze. E nevoie de alte 15 minute pentru partea cealaltă la buretelui, iar apoi clătește-l bine și îl poți folosi din nou, acum fiind mult mai curat.

Totodată, sarea mai poate ajuta și la curățarea altor lucruri din bucătărie. Mai exact, folosită alături de bicarbonat de sodiu și apă, poate elimina mirosul neplăecut de pe tocător. Pentru a face asta e nevoie să amesteci cele trei ingrediente și folosești amestecul pentru a curăța tocătorul. Lasă să acționeze pentru câteva minute, apoi clătește bine.

Cu același amestec poți emilina mirosul neplăcut și din frigider. Spre deosebire de curățarea tocătorului, în cazul frigiderului, este indicat să pui amestecul într-un vas și lasă-l în interiorul frigiderului pentru două-trei săptămâni. Astfel vei scăpa complet de mirosul neplăcut.

Vezi și – De ce să nu lași niciodată vase murdare în chiuvetă. O veche superstiție arată clar

De ce ar trebui să tai colțul bureților de vase

Fiecare gospodină are mai mulți bureți de vase pe care îi folosește pentru a curăța diferite lucruri din casăUnul este pentru a spăla vaselealtul pentru a curăța aragazul, al treilea pentru a curăța mobilierul din bucătărie și așa mai departeFemeile știu clar ce burete să folosească atunci când este nevoie să curețe ceva. Dar ce se întâmplă dacă soțul sau copii vin să ajute? Cu siguranță vor încurca totul și poate vor spăla vasele cu buretele greșit. Pentru a evita confuzia, pur și simplu taie un colț al buretelui pe care îl utilizezi pentru a curăța suprafețele din bucătărie. Astfel vei ști mereu care este cel destinat vaselor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *