De ce se înmoaie castraveții murați. Greșeala banală care trebuie evitată

Detaliile care îți pot strica murăturile

Scris de: Daoud Andra

14 Oct. 2023

De ce se înmoaie castraveții murați. Greșeala banală care trebuie evitată

Castraveții murați se numără printre pregătirile pentru iarnă pe care le fac majoritatea gospodinelor. Indiferent că îi pui la murat în saramură sau în soluție de oțet, trebuie să ții cont de câteva aspecte, pentru ca aceștia să se păstreze crocanți până anul viitor. De ce se înmoaie castraveții murați în borcane și ce trebuie să faci pentru a evita acest lucru.

Câtă sare se pune la castraveții murați

Fiecare gospodină are o rețetă preferată de castraveți murați, pe care o prepară în fiecare an. În timp ce unele persoane preferă castraveții în saramură, altele îi pun la murat folosind soluție de oțet. În ambele cazuri, sarea care se folosește trebuie să fie grunjoasă, specială pentru murături.

Nu folosi sare fină, iodată, la murături, pentru că aceasta le poate compromite. Dacă pui castraveți în saramură, adaugă o lingură cu vârf de sare grunjoasă la fiecare litru de apă. Dacă pui murături în oțet, folosește un litru de apă, jumătate de litru de oțet și o lingură de sare specială pentru murături.

Citește și: Ce trebuie să adaugi neapărat în borcan când pui castraveți la murat. Așa nu se vor înmuia deloc

Renunța la acest ingredient daca vrei sa ai muraturi crocante si gustoase toata iarna
Castraveți murați 

De ce se înmoaie castraveții murați

Există câteva greșeli pe care, dacă le faci, poți strica murăturile. Nu doar că se vor înmuia castraveții, dar lichidul în care stau se poate tulbura sau pot face floare deasupra. Iată ce greșeli se pot face atunci când pui castraveții la murat!

  • Pui prea mult zahăr. Acest ingredient se folosește la murăturile în oțet, pentru a diminua gustul acru. Dacă pui o cantitate prea mare de zahăr, acesta va face ca legumele din borcane să se înmoaie și să își piardă textura crocantă. La un litru de apă și o jumătate de litru de oțet se adaugă o lingură cu vârf de sare și o linguriță de zahăr.

Citește și: Secretul celor mai buni castraveți murați. Ce adaugă gospodinele din Moldova în borcane pentru un gust deosebit, rețeta te va cuceri

  • Pui prea puțină sare. Multe gospodine se feresc să folosească o lingură cu vârf de sare la un litru de apă, de teamă că murăturile vor ieși prea sărate. Dacă soluția salină este prea diluată, acestea nu vor sta bine și se vor înmuia.
  • Nu pui hrean în borcane. Această rădăcinoasă ar trebui să fie nelipsită din borcanele cu murături. Hreanul are rolul de a menține legumele crocante și de a împiedica stricarea acestora, datorită efectului antimicrobian.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *