Castraveții murați se numără printre pregătirile pentru iarnă pe care le fac majoritatea gospodinelor. Indiferent că îi pui la murat în saramură sau în soluție de oțet, trebuie să ții cont de câteva aspecte, pentru ca aceștia să se păstreze crocanți până anul viitor. De ce se înmoaie castraveții murați în borcane și ce trebuie să faci pentru a evita acest lucru.
Fiecare gospodină are o rețetă preferată de castraveți murați, pe care o prepară în fiecare an. În timp ce unele persoane preferă castraveții în saramură, altele îi pun la murat folosind soluție de oțet. În ambele cazuri, sarea care se folosește trebuie să fie grunjoasă, specială pentru murături.
Nu folosi sare fină, iodată, la murături, pentru că aceasta le poate compromite. Dacă pui castraveți în saramură, adaugă o lingură cu vârf de sare grunjoasă la fiecare litru de apă. Dacă pui murături în oțet, folosește un litru de apă, jumătate de litru de oțet și o lingură de sare specială pentru murături.
Citește și: Ce trebuie să adaugi neapărat în borcan când pui castraveți la murat. Așa nu se vor înmuia deloc
Există câteva greșeli pe care, dacă le faci, poți strica murăturile. Nu doar că se vor înmuia castraveții, dar lichidul în care stau se poate tulbura sau pot face floare deasupra. Iată ce greșeli se pot face atunci când pui castraveții la murat!