De ce și-a dat Vasile Dîncu demisia din funcția de ministru al Apărării. Motivul incredibil făcut public

Ce l-ar fi determinat să ia această decizie
De ce și-a dat Vasile Dîncu demisia din funcția de ministru al Apărării. Motivul incredibil făcut public

Vasile Dîncu și-a dat demisia luni dimineață din funcția de ministru al Apărării. Acesta a oferit și motivul pentru care a luat această decizie, totul printr-un anunț pe rețelele de socializare.

De ce și-a dat Vasile Dîncu demisia din funcția de ministru al Apărării

Vasile Dîncu a renunțat la portofoliul de ministru și a anunțat pe pagina sa de Facebook că motivul este imposibilitatea colaborării cu Președintele României, care este și comandantul suprem al Armatei. Astfel, Vasile Dîncu a decis să se retragă din funcția de ministru al Apărării.

“Subsemnatul Vasile DÎNCU, membru al Guvernului României, deținător al portofoliului apărării, vă rog să luați act de demisia mea din această funcție. Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul suprem al Armatei. Consider necesară retragerea mea din această funcție pentru a nu prejudicia în niciun fel procesele de decizie și programele care necesită fluiditate pe întreg lanțul de comandă și pentru a nu bloca o serie de proiecte absolut necesare pentru funcționarea optimă a Ministerului Apărării Naționale și a Armatei Române”, este o parte din mesajul lui Vasile Dîncu.

Marcel Ciolacu a discutat deja cu premierul Nicolae Ciucă și va prelua interimatul la MAPN.

„Am avut deja o discuție cu premierul Ciucă și i-am solicitat să preia interimatul la MAPN, pentru că România are obligația să asigure stabilitate pe flancul estic al NATO”, a declarat Marcel Ciolacu.

La începutul lunii octombrie Vasile Dîncu a vorbit despre războiul dintre Rusia și Ucraina

La începutul lunii octombrie Vasile Dîncu a declarat că singura șansă pentru oprirea războiului dintre Rusia și Ucraina este negocierea. De asemenea, el a susținut că Rusia ar avea resurse să prelungească războiul. Încă de atunci a apărut zvonul conform căruia aceste declarații ar putea aduce finalul mandatului lui Vasile Dîncu în funcția de ministru al Apărării. Pe data de 14 octombrie a apărut în presă informația că Vasile Dîncu se pregătește să demisioneze. Întrebat despre adevărul din această situație, fostul ministru al Apărării a declarat atunci că nu i-a cerut nimeni să plece și nici nu demisionează. Lucrurile stau altfel după numai 10 zile. Pe 24 octombrie, luni dimineață, Vasile Dîncu a anunțat că demisionează.

„Ideal ar fi să se ajungă la o situaţie de negociere, chiar dacă s-ar ajunge la un conflict înghețat, negocierea tot ar face mai mult bine decât ceea ce se întâmplă acum, distrugerea de vieți omenești, de bunuri”, a fost declarația controversată a lui Vasile Dîncu despre războiul dintre Rusia și Ucraina.

Vasile Dîncu a ocupat funcția de ministru al Apărării din luna noiembrie 2021. A demisionat azi, 24 octombrie 2022.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cine sunt câștigătorii de la “Te cunosc de undeva!”, sezonul 20
6 4 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *