De ce strâng oamenii bani pentru Nosfe. Câți bani câștigă de fapt artiștii. Speak, mesaj tranșant pentru casele de discuri

Speak a transmis un mesaj total neașteptat
De ce strâng oamenii bani pentru Nosfe. Câți bani câștigă de fapt artiștii. Speak, mesaj tranșant pentru casele de discuri

Speak, unul dintre artiștii care au lucrat cu Nosfe, are numai cuvinte de laudă la adresa regretatului trapper. După moartea lui Nosfe, Speak a transmis un mesaj tranșant pentru casele de discuri, făcând referire la situația financiară a regretatului artist. Oamenii strâng bani pentru familia acestuia, greu încercată.

De ce strâng oamenii bani pentru Nosfe. Speak, mesaj tranșant pentru casele de discuri

La scurt timp după moartea lui Nosfe pe rețelele de socializare a apărut un apel către oameni. Este nevoie de bani pentru familia îndurerată a lui Nosfe. Potrivit lui Speak, artistul nu ar fi fost plătit suficient pentru cât de talentat era. Artistul acuză casele de discuri că nu plătesc suficient oamenii.

“Nu cunosc artist care să fi lucrat cu Nosfe și care să nu fi ieșit din camera cu o încredere de sine mai mare după… Avea acest dar pe care l-a împrăștiat printre noi toți. Persoanele astea sunt rare și totul Dumnezeu îi ia la El. Haideți să vă explice fratele cum stă treaba cu aceste case de discuri mari care sclăvesc artiștii/songwriterii/producătorii. Fiind independent și având interzis la radiouri de către labelurile mari pentru că nu sunt semnat, labeluri care controlează prin șpăgi sub formă de vacanțe, contracte de influencing cu directorii de playlist, n-am absolut nicio problemă să vă explic cum stă treaba. (…)

Primești un avans de câteva mii de euro pentru toți acești ani și când zic câteva mii, maxim 5k euro. Pe orice piesă scrii pentru această casă de discuri tu nu primești drepturi de autor până când ei, teoretic își recuperează investiția. Tu ca și autor nu ai acces la sumele generate din drepturi (…) Din ce știu, Nosfe era într-o situație de genul. Nu mă înșel, poate nu cunosc contractul în detaliu, dar în mare parte cam așa funcționează lucrurile”, este o parte din mesajul lui Speak, explicând de ce strâng oamenii bani pentru Nosfe.

Nosfe s-a stins din viață la 37 de ani
Nosfe s-a stins din viață la 37 de ani

Vă reamintim că Nosfe a murit pe 16 septembrie, la doar câteva ore după ce a susținut un concert în Capitală. Artistul avea 37 de ani, iar potrivit primelor informații ar fi suferit un infarct. Toți cei care l-au cunoscut și l-au apreciat sunt în stare de șoc. Pe rețelele de socializare au apărut mii de mesaje de condoleanțe.

Pentru că în mediul online au apărut diverse speculații cu privire la moartea lui Nosfe, cei de la Șatra B.E.N.Z. au revenit cu precizarea că artistul a făcut infarct și nu s-a sinucis sau a decedat în somn, așa cum se vehicula.

Darius Vlad Crețan, cunoscut sub numele de scenă Nosfe, s-a născut în Galați, pe data de 24 martie 1985. A urmat liceul în orașul său natal, unde a obținut o diplomă cu specializare în grafică pentru publicitate. A decis să își urmeze pasiunea pentru muzică în anul 2002. Nosfe era unul dintre fondatorii trupei Șatra B.E.N.Z, dar a cântat și singur. A avut de-a lungul timpului colaborări cu foarte mulți artiști cunoscuți de la noi. Recent participase alături de soția lui, Mădălina, la Chefi la cuțite acolo unde i-au impresionat pe cei trei chefi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
7.9 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *