De ce unii oameni ard salvie în casă. Ce se întâmplă de fapt, efectele mai puțin știute

Cum te pot ajuta aceste frunze

Scris de: Daoud Andra

07 Nov. 2023

De ce unii oameni ard salvie în casă. Ce se întâmplă de fapt, efectele mai puțin știute

Salvia este una dintre cele mai apreciate plante aromatice. Se poate cultiva foarte ușor în ghiveci și are numeroase utilizări în casă. Aceasta se folosește la ceaiuri, la gătit, proaspătă sau uscată, dar frunzele ei pot fi și arse, având anumite proprietăți cunoscute. Ce se întâmplă dacă arzi salvie în casă și cum mai poți folosi această plantă.

De ce să arzi salvie în casă

Salvia este o plantă cunoscută și folosită din timpuri străvechi. Egiptenii o utilizau ca remediu pentru diferite probleme încă de acum 4.000 de ani, iar despre efectele ei benefice au aflat și alte popoare. În prezent, salvia este cultivată peste tot în lume, fiind una dintre cele mai populare plante aromatice. Mirosul ei specific o face să aibă proprietăți relaxante și să funcționeze pe post de odorizant natural de cameră.

Una dintre cele mai cunoscute utilizări ale salviei este uscarea frunzelor și arderea acestora. Acest obicei era o practică veche a triburilor indigene, însă obiceiul a fost preluat și de alte popoare. Se crede că salvia are proprietăți relaxante și purificatoare și că fumul ei este capabil să curețe energiile negative.

Citește și: Cele 3 locuri din casă în care trebuie să ascunzi frunze de dafin. Așa vei avea mereu noroc la bani

Dacă simți o atmosferă apăsătoare în casă sau te simți încărcat energetic, aprinde într-un vas special câțiva cărbuni, iar peste ei pune câteva frunze de salvie. Lasă-le să ardă și, în momentul în care scot fum, treci cu vasul prin toate camerele casei. Fumul nu doar că purifică atmosfera, dar te ajută și să te relaxezi, datorită mirosului.

Locul din casa in care trebuie sa arzi salvie si tamaie
Frunzele de salvie se usucă înainte de a fi arse

Cum mai poate fi folosită salvia

Un ghiveci cu salvie poate fi de mare ajutor în bucătărie sau pe balcon. Mirosul specific al acestei plante ține la distanță insectele. Dacă vrei să scapi de muște, țânțari și alte insecte enervante, pune un ghiveci cu salvie la fereastră și acestea nu vor mai intra în casă.

Citește și: Ce poți să faci, de fapt, cu frunzele de nuc toamna. Nu le mai arunca, sunt aur curat în curte

Din frunzele de salvie se poate face și ceai, acesta având proprietăți antioxidante și relaxante. La o cană de apă fierbinte se adaugă 15 grame de salvie proaspătă sau 4 grame de salvie uscată. Ceaiul se poate servi ca atare, îndulcit sau cu zeamă de lămâie.

Nu în ultimul rând, salvia se folosește și la mâncare, pentru a-i da o aromă aparte. Frunzele acestei plante aromatice pot fi puse în supe, ciorbe, sosuri, umpluturi cu carne tocată, băuturi sau deserturi. Pentru a elibera întreaga aromă, frunzele de salvie se prăjesc în puțin ulei înainte de a fi adăugate în rețetă.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *