De ce Volodimir Zelenski nu a părăsit Ucraina. Totul are legătură cu copiii săi

Ucraina a fost atacată de forțele Federației Ruse, însă președintele ucrainean Volodimir Zelenski a rămas pe frontul de luptă, alături de armată. Iată cum și-a motivat el decizia de a rămâne în țara aflată în război.
De ce Volodimir Zelenski nu a părăsit Ucraina. Totul are legătură cu copiii săi

Președintele Ucrainei a dezvăluit de ce nu s-a refugiat în altă țară după ce a început războiul. De asemenea, el a explicat și ce rol a avut familia lui în această decizie. Iată de ce Volodimir Zelenski nu a părăsit Ucraina, iar motivul are legătură cu cei doi copii ai lui. Liderul ucrainean a declarat pentru publicația germană „Bild” că ceea ce l-a determinat să rămână în țară au fost copiii lui care i-au spus că ar trebui să rămână.

Familia lui Volodimir Zelenski e mândră de el

„Ei (familia, n.r.) sunt mândri de mine. Sunt mândri că suntem ucraineni. Ei înțeleg că aș fi putut deja să fug sau să fiu în siguranță. Dar mă înțeleg și îmi susțin decizia. Pentru că este o decizie pentru țara noastră. Ei vor Kievul să rămână puternic”, a explicat Zelensky.

Totuși, familia președintelui ucrainean și-a făcut griji pentru el, așa cum era firesc.

„Ceea ce s-ar fi putut întâmpla, s-a întâmplat deja. Avem un război, Rusia împotriva Ucrainei. Au murit deja atât de mulți oameni. Țara este distrusă. Ce ar putea fi mai rău decât oameni care și-au pierdut copiii? Dar credem în viitor. Nu ne vom da bătuți, nu ne vom vinde pământul”, a subliniat liderul ucrainean pentru Bild, citat de unian.net.

De ce Volodimir Zelenski nu a părăsit Ucraina: Negocierile cu Rusia nu au adus nicio soluție

Volodimir Zelenski a câștigat simpatia întregii lumi după ce a reacționat foarte ferm în fața atacului Rusiei și opune o rezistență neașteptată. Mulți însă nu au înțeles de ce Volodimir Zelenski nu a părăsit Ucraina. Țara sa se află în război de 15 zile și a rezistat până acum, spre surprinderea tuturor, în special a Federației Ruse, care nu se aștepta la atâta vehemență. După două runde de negocieri, încă nu s-a ajuns la un consens. Astfel că, cel puțin deocamdată, nu se întrevede vreo șansă de încetare a conflictului armat.

Între timp, o serie de sancțiuni economice au fost aplicate Federației Ruse din partea întregii Europe și nu numai. De asemenea, cei mai mari agenți economici din lume și-au retras afacerile din Rusia. De la declanșarea acestei crize până la 09.03.2022, ora 24.00, la nivel național, au intrat în România 343.515 cetățeni ucraineni și au ieșit 258.844. Alte sute de refugiați au rămas în România și au cerut azil, mulți dintre ei fiind bărbați care au trecut granița ilegal.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum s-au descurcat Oana Matache și Radu Siffredi la Power Couple, emisiunea care se va difuza la Antena 1
8.1 54 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • Sustin lupta de rezistenta si aparare a Ucrainei, care este lupta si a Romaniei pt a sfarsi dominatia „putinisto-comunista”.Nato ar trebuii sa intervina in aceasta provocare acum cand armata rusa este abandonata pt a nu excalada jaful si crimele care au fost similare in cel de al 2-lea razboi mondial in Romania.Urgent!Altfel sceleratul putin intradevar ar ajunge sa utilizeze arme atomice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *