De unde provin de fapt ouăle de la Lidl. Ce înseamnă codul M sau L marcat pe ele

Semnificația tipurilor de ouă de la Lidl
De unde provin de fapt ouăle de la Lidl. Ce înseamnă codul M sau L marcat pe ele

În magazinele Lidl se găsesc mai multe sortimente de ouă, fiecare marcate cu diferite litere. De unde provin ele și ce decizie a luat conducerea lanțului de magazine recent? Vești importante pentru cumpărători.

Decizie radicală luată de conducerea Lidl cu privire la ouăle din magazine

Recent, celebru retailer a decis să elimine întregul sortiment de ouă provenite de la găini crescute în baterii. De acum înainte Lidl va oferi clienților doar ouă care provin de la găini crescute în hale, la sol, în sistem free range și în sistem ecologic.

În anul 2016 Lidl a scos din sortimentul său ouăle proaspete din categoria 3, adică provenite de la găini crescute în baterii. Ulterior, în anul 2017, compania a adus o îmbunătățire sortimentului de ouă, astfel:

ouă categoria 2 – cele care provin de la găini crescute în hale, la sol

ouă categoria 1 – în sistem free range, cu acces în aer liber pe tot parcursul zilei

ouă categoria 0 – ouă ecologice, produse de găini crescute în ferme ecologice. Sunt hrănite cu furaje care nu conţin făină proteică de origine animală, aditivi, conservanţi sau coloranţi sintetici

Citește și – Cele 8 produse de la Lidl care sunt printre cele mai bune din lume

Studiu: cele mai bune ouă pentru consum

Lidl România a demarat un studiu național despre gradul de informare al românilor cu privire la cifrele înscrise pe ouăle din comerț. Statisticile au demonstrat că numai un sfert (25%) dintre români citesc cifrele însemnate pe cutiile de ouă din magazine. 39% dintre consumatori asociază cifrele cu modalitatea în care au fost crescute găinile de la care acestea provin. 66% dintre consumatori asociază cifrele de pe cutiile de ouă cu termenul de valabilitate, iar 41% cu data la care au fost produse.

Există 4 categorii de ouă şi doar 2 din 10 români le cunosc pe toate. Experții spun că cele mai potrivite ouă pentru consum sunt cele din categoria 1, în proporție de 49%, urmate de cele ecologice, în proporție de 33%, potrivit playtech.ro.

Semnificația tipurilor de ouă de la Lidl

Site-ul oficial al magazinului Lidl explică semnificația fiecărui tip de ouă care se găsesc pe raft.

  • Bio organic – adică ecologice – însemnate cu litera M, înseamnă ouă care provin de la găini crescute în ferme ecologice. Sunt hrănite cu furaje care nu conțin făinuri proteice de origine animală, aditivi, conservanți și coloranți sintetici.
  • Ouă M sol – acest tip de ouă (cod 2) provin de la găini crescute în hale. Ele au posibilitatea să se plimbe fără îngrădiri, unde doresc.
  • Ouă M aer liber – acest tip de ouă (cod 1) provin de la găini crescute în hale, dar care pot să se plimbe în aer liber, pe tot parcursul zilei.
  • Ouă L sol – (cod 2) provin de la găini crescute în hale, având posibilitatea să se plimbe fără îngrădiri, unde doresc.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.8 9 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *