De unde provine de fapt untul Pilos de la Lidl. Nu mulți știu asta

De unde provine de fapt untul Pilos de la Lidl. Nu mulți știu asta

Dacă ești fan al celebrului retailer german Lidl, cu siguranță ești familiarizat cu brandul propriu Pilos. Sub această denumire, compania comercializeză produse lactate. Dar știi de unde provine de fapt untul Pilos? Vei fi uimit de răspuns.

De unde provine de fapt untul Pilos de la Lidl

Lidl, liderul pieței locale de comerț alimentar după cifra de afaceri, comercializează 80% dintre produsele aflate pe rafturile magazinelor sub marcă proprie. De la sfârșitul anului trecut, retailerul german a început să imprime pe etichete atât numele producătorului cât și țara de proveniență. Decizia vine ca urmare a unei directive a Parlamentului European.

„Regulamentul (UE) 1169/2011 al Parlamentului European şi al Consiliului (privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare – n.r.) prevede ca pe ambalaj să fie scris ori „produs în România pentru compania X” şi adresa procesatorului ori „produs de compania Y”, a explicat pentru ZF Paul Anghel, directorul general al ANPC.

Cu o politică bazată pe prețuri competitive și diversificarea produselor, Lidl a reușit să crească numărul vânzărilor de la an la an. Iar printre cele mai vândute se numără brânza, untul, laptele și cașcavalul regăsite sub marca Pilos.

Românii care frecventează acest lanț de magazine aleg să le cumpere produsele deoarece au prețuri mai mici față de alte branduri cunoscute. Însă ceea ce puțini cumpărători știu este faptul că cele mai multe produse Pilos sunt provin de la fabrici din România. Spre exemplu, untul Pilos cu 65% grăsime este produs de compania Lacto Food Arad.

„Ne propunem să avem din ce în ce mai multe produse româneşti la raft, iar în acest moment, majoritatea articolelor proaspete, cum sunt lactatele sau carnea, provin majoritar din România”, se arată într-un mesaj postat pe site-ul Lidl România.

Citește și: „De ce Lidl, Kaufland și Ikea au închis toate stațiile de încărcare pentru mașinile electrice. Acesta este adevăratul motiv

De unde provin celelalte produse lactate

  • Laptele Pilos, cu 1,5 % grăsime, este produs de fabrica de lapte Albalact din județul Alba.
  • Iaurtul de 150 de grame și 1,5% grăsime provine de la Fabrica de Lapte din Brașov. Cel cu 3,5% grăsime este făcut de o fabrică din Mureș.
  • Iaurtul grecesc Pilos de 140 de grame și 10% grăsime este produs de compania Albalact SA din județul Alba.
  • Brânza telemea de vaci Pilos provine de la Fabrica de lapte din Brașov
  • Smântână 150 de grame, cu 20% grăsime, provine de la Sole-Mizo din Budapesta, Ungaria.
  • Iaurtul Natur de 150 de grame cu 3,5% grăsime este produs de MIRDATOD PROD SRL din Reghin, județul Mureș.
  • Cașcaval afumat cu fum de lemn de fag ste făcut la compania Five Continents Group din comuna Răchiți, județul Botoșani.
  • Iaurtul natur de 400 de grame, cu 1,5% grăsime, provine de la Friesland Câmpina România Fabrica Târgu Mureș, județul Mureș.
  • Kefir de 1 litru și 1,5% grăsime este produs de Sredzka Spoldzielnia Mleczarska Jana din Polonia.
  • Laptele bătut la cutie de 1 litru și 1,5% grăsime provine de la compania Moravia Lacto din Cehia.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Anca Dumitra este însărcinată
8.2 5 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *