Decorațiuni pe care să nu le pui în bradul de Crăciun. Evită aceste obiecte dacă nu vrei să atragi ghinionul

Se spune că atrag energia negativă

Scris de: Daoud Andra

07 Dec. 2023

Decorațiuni pe care să nu le pui în bradul de Crăciun. Evită aceste obiecte dacă nu vrei să atragi ghinionul

În fiecare an, în luna decembrie, oamenii împodobesc bradul și casa de sărbători, în așteptarea lui Moș Crăciun. Dincolo de tipul de brad ales și cromatica decorațiunilor, este important să ținem cont de anumite aspecte atunci când îl împodobim. Decorațiuni pe care să nu le pui în bradul de Crăciun, dacă nu vrei să atragi ghinionul.

Când se împodobește bradul de Crăciun

Bradul împodobit este un simbol universal pentru sărbătoarea Crăciunului. Această tradiție se întâlnește la majoritatea popoarelor creștine si de ea se leagă și o serie de superstiții. Mulți oameni își doresc să intre în atmosfera de sărbătoare cât mai devreme, așa că se grăbesc să împodobească bradul. Dacă vorbim despre brazii artificiali, aceștia sunt împodobiți chiar de la începutul lunii decembrie în unele case.

Citește și: Pe ce dată se împodobește bradul, potrivit tradiției. Multe persoane procedează greșit

Tradiția spune că bradul se împodobește pe 24 decembrie, în Ajunul Crăciunului. Astfel, Moș Crăciun va lăsa cadourile sub el în seara de sărbătoare. Bradul se ține în casă până când trec sărbătorile de iarnă, respectiv până la Bobotează. Pe data de 6 ianuarie, decorațiunile trebuie să fie strânse și bradul scos din casă, potrivit tradiției.

Decorațiuni pe care să nu le pui în bradul de Crăciun

Atunci când vine vorba despre împodobitul bradului, fiecare ține cont de propriile preferințe cromatice. Globurile și decorațiunile noi se pot combina cu unele din anii trecuți, care au valoare sentimentală. Atunci când decorăm bradul, ar trebui să ținem cont însă de anumite reguli. Potrivit superstițiilor întâlnite în mai multe culturi, există câteva obiecte care nu au ce căuta în brad.

Citește și: Ce să pui în bradul de Crăciun pentru noroc. 3 lucruri care atrag dragostea și banii în viața ta

Decorațiuni rupte sau decolorate

De multe ori, beteala și ghirlandele pe care le folosim an după an se uzează și nu mai arată ca noi. Dacă au început să își piardă culoarea și strălucirea sau chiar să se rupă, este cazul să scapi de ele. Se spune că acestea aduc ghinion, dacă sunt folosite în continuare în stare proastă.

Decorațiuni pe care să nu le pui în bradul de Crăciun
Decorațiunile rupte sau sparte nu ar trebui să fie puse în brad

Globuri sparte sau ciobite

Ai un glob la care ții și de care nu te poți despărți, în ciuda faptului că este fisurat sau puțin spart? Chiar dacă defectul nu este vizibil, ar trebui să îl arunci. Lucrurile sparte sunt semn de sărăcie, iar dacă vei continua să le folosești se spune că vei atrage paguba.

Luminițe prea multe și prea colorate

Instalația de brad nu trebuie să lipsească, însă aceasta ar trebui să fie în armonie cu restul decorațiunilor. Dacă alegi o instalație culorată sau pui două instalații în brad, acesta va fi prea aglomerat. Un brad mult prea încărcat se spune că atrage agitație și haos în casa ta.

Citește și: Cum să împodobești bradul de Crăciun, în funcție de zodie. Așa vei avea noroc tot anul viitor

Decorațiuni cu fețe triste

Un glob sau o decorațiune care are fața tristă îți poate strica starea de spirit atunci când o vezi. Evită astfel de obiecte atunci când împodobești bradul și pune-le doar pe cele care îți dau o stare de bine.

Figurine de culoare neagră

Unii sunt de părere că o combinație de negru cu auriu sau cu argintiu în brad este foarte elegantă, însă în unele culturi, negrul aduce ghinion. Dacă ești adeptul acestor superstiții, evită să pui decorațiuni de culoare neagră în brad sau în casă de sărbători.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *