Moartea Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a, la data de 8 septembrie 2022, a marcat sfârșitul unei ere. Profităm de ocazie să ne amintim de viața sa și să-i onorăm memoria cu momente inedite ale existenței sale, ca de exemplu nunta cu Prințul Philip. Află în continuare care a fost meniul la nunta suveranei, dar și denumirea desertului care a făcut senzație printre invitați.
La 20 noiembrie 1947, Elisabeta, prințesă la acea vreme, s-a căsătorit cu Philip, Duce de Edinburgh. La ceremonia de la Westminster Abbey au participat circa 2.000 de invitați, plus cele 200 de milioane de oameni din întreaga lume care au urmărit evenimentul la radio. Nunta care, potrivit presei, a fost plină de peripeții, a fost urmată de un banchet delicios, pentru că banchetul nunților regale nu este unul oarecere. Desertul – „Bombe Glacee Princesse Elizabeth“ – a făcut senzație.
Totul a început cu „micul dejun al prințesei“, care a fost servit, de fapt, la prânz. Acesta a constat în: „Filet de Sole Mountbatten“ (pește), „Perdreau en Casserole avec Haricots Verts et Pommes Noisette“ (potârniche la caserolă), și „Bombe Glacee Princesse Elizabeth“ (desert din înghețată și căpșuni proaspete) – toate servite pe tacâmuri de argint aurite, potrivit cocinadelirante.com.
Și, ca la toate nunțile, tortul a fost o necesitate. „Micul“ tort cu patru etaje a avut o înălțime de aproape trei metri și a fost decorat cu stemele celor două familii. Curios este că tortul nu a fost tăiat cu un cuțit, ci cu o sabie.
Una dintre cele mai așteptate nunți ale secolului trecut a avut loc la data de 29 iulie 1981. Diana și Charles au avut o nuntă de vis. Meniul lor a inclus căpșuni cu cremă, calcan în sos de homar și pui „Princess of Wales“. De asemenea, cuplul și-a încântat invitații cu 27 de torturi, inclusiv tortul oficial de nuntă, care avea 1,5 metri înălțime și era umplut cu fructe.
Prințul William și Kate Middleton și-au unit destinele la 30 de ani de la controversata nuntă a părinților lui, pe 29 aprilie 2011. Cuplul a profitat din plin de aromele de primăvară pentru meniul petrecerii. Primul fel a constat în somon marinat însoțit de crab de zăpadă, creveți sălbatici și o salată de ierburi exotice proaspete.
Pentru felul principal, mielul a fost servit cu legume de primăvară, sparanghel, cartofi și sos Windsor. Au fost trei tipuri de deserturi: înghețată cu miere, tort de burete de sherry și parfait de ciocolată.