Detaliul secret din viața lui Cătălin Scărlătescu. Câte clase a absolvit, de fapt, și care a fost primul său job

Din ce a câștigat celebrul chef bani prima dată

Scris de: Daoud Andra

19 Jan. 2023

Detaliul secret din viața lui Cătălin Scărlătescu. Câte clase a absolvit, de fapt, și care a fost primul său job

Cătălin Scărlătescu este în prezent unul dintre cei mai cunoscuți bucătari din România. De mai bine de 10 ani, celebrul chef apare și la televizor, fiind cunoscut publicului și din postura de jurat la show-uri culinare. Puțini știu însă detaliul secret din viața lui Cătălin Scărlătescu. Ce studii are și cum a ajuns să lucreze în bucătărie.

Detaliul secret din viața lui Cătălin Scărlătescu

Cătălin Scărlătescu a devenit cunoscut din postura de jurat la „Masterchef”, în urmă cu 10 ani. În prezent, este jurat la „Chefi la cuțite”, însă nu a renunțat la meseria lui de bază pentru televiziune. Cătălin Scărlătescu și-a descoperit pasiunea pentru bucătărie în adolescență, mai exact la vârsta de 16 ani. A început să lucreze înainte de a deveni major și a lăsat școala pe planul al doilea, motiv pentru care nu a dat BAC-ul la finalul liceului.

Citește și: Cătălin Scărlătescu, despre iubita lui: “Ea poate fizic”. Ce detaliu inedit a scăpat celebrul chef despre relația lor

La 16 ani s-a angajat, primul lui job fiind unul sezonier. Lucra pe litoral, pe post de curier. Ulterior a trecut la manipulat marfă și la curățenie, după care a intrat în bucătăria unui restaurant, de unde a început cu munca de jos. La început curăța legume, fiind ajutor de bucătar. După ceva timp, a plecat pe mare și a lucrat pe vapor. Ulterior, a plecat în Europa, unde a lucrat în restaurante din Italia și Germania și a început să câștige din ce în ce mai bine.

După câțiva ani s-a întors în România și a lucrat pentru mai multe restaurante cunoscute din București. Angels, Museum și Il Bambero Rosso sunt doar câteva dintre ele. În 2021 a debutat în televiziune, la Pro TV, alături de Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, la show-ul „Masterchef”. După câteva sezoane cei trei au făcut trecerea către Antena 1, unde se află și în prezent. De curând, chef Scărlătescu și-a deschis propriul restaurant.

Detaliul secret din viața lui Cătălin Scărlătescu
Chef Cătălin Scărlătescu a început să gătească în adolescență

Cătălin Scărlătescu, despre primul lui loc de muncă

În urmă cu câteva luni, chef Scărlătescu a fost invitat în podcastul „La fileu” al lui Speak. Celebrul bucătar a făcut o serie de dezvăluiri și a povestit care a fost primul lui loc de muncă, dar și ce salariu avea în urmă cu aproape 30 de ani.

„Nu știu ce înțelegi tu prin bani. Fii atent. În 1994, salariul meu era de 1400 de dolari. Eu niciodată, din 1994, nu am coborât sub suma aia. Cu timpul, am crescut. Eu am muncit pe bani.

Am lucrat prima oară la un hotel din Eforie Sud. Un an de zile am fost și eu șef… șeful cartofilor. Cred că am curățat tone. Am plecat în 1990 în Italia. M-am angajat la Bologna, într-un restaurant, nu ştiam limba, mă trimitea patronul în beci după cartofi, iar eu îi aduceam ceapă.”, a povestit Cătălin Scărlătescu.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
5.1 39 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *