Diana Bulimar, fosta gimnastă de aur a României, nu se bazează doar pe renta viageră. „Cred că e normal să muncești în viața asta”. Din ce mai câștigă bani. VIDEO EXCLUSIV

Este antrenoare și a concurat la ”America Express” (Antena 1)

Diana Bulimar este una dintre gimnastele cu care România s-a mândrit la Campionatele Europene, Mondiale și la Jocurile Olimpice. Fostă campioană europeană, dar și medaliată cu bronz la Olimpiada de la Londra din 2012, Didi, așa cum îi spun prietenii, a renunțat la sportul de performanță, iar în momentul de față le împărtășește copiilor din experiențele ei și speră ca într-o zi să ajungă un antrenor desăvârșit. Diana Bulimar a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro că un sportiv de performanță nu se poate pensiona după încheierea activității sportive, ci trebuie să muncească în continuare.

”Este o rentă doar dacă devii campion european, mondial sau ai medalii olimpice”

În ciuda condițiilor în care mulți sportivi români sunt nevoiți să facă performanță, în ultimii ani, din ce în ce mai mulți români reușesc să obțină loc pe podium la cele mai mari competiții. Așa cum este firesc, statul român oferă o rentă viageră, ca semn de recunoștință a performanțelor obținute.

Însă, nu oricine are parte de această sumă în fiecare lună. O medalie la Jocurile Olimpice le asigură sportivilor o sumă lunară pe viață, iar celor care au câștigat medalii la Campionatele Mondiale și Europene primesc o sumă impresionantă. Din fericire, Diana Bulimar se încadrează la toate aceste categorii, fiind premiată atât la Jocurile Olimpice, cât și la Campionatele Europene de gimnastică.

 

Totuși, suma de bani nu este una atât de mare încât să le asigure sportivilor o „pensionare” anticipată.

„În primul rând, ca sportiv nu prea te gândești la acea rentă. În primul rând, faci sport și ajungi la o anumită performanță doar atunci când îți dorești să faci acel sport de performanță. Este o rentă doar dacă devii campion european, mondial sau ai medalii olimpice. Ceea ce este extraordinar de greu, mai ales la nivelul la care sunt sportivii în ziua de astăzi. În momentul de față, avem astfel de campioni. Îl avem pe David Popovici, mă bucur extraordinar de mult pentru el și bineînțeles sunt fetele care au concurat acum la Campionatele Europene de Gimnastică și s-au calificat pentru Mondiale. Ceea ce cred că este destul de bine pentru noi. Este un pas în față”, a povestit Diana Bulimar pentru EGO.ro.

„Ne ajutăm de ea, e adevărat”

În momentul de față, Diana își rotunjește veniturile în urma campaniilor făcute în mediul online, aparițiilor în reality-show-uri, cel mai recent fiind „America Express” care va avea în curând lansarea la Antena 1, dar și din salariul de antrenor pentru copii.

„Cred că fiecare sportiv are o rentă diferită. Nu aș vrea să comentez fiecare ce stil de viață are, bineînțeles. Ne ajutăm de ea, e adevărat. Dar trebuie să faci și altceva pe lângă”, a povestit Diana Bulimar, completând că i se pare absolut firesc să facă acest lucru, căci, indiferent de câte medalii a adus pentru România, și cât de multe concursuri a câștigat, nu poate sta degeaba de la vârsta de 27 de ani, atunci când și-a încheiat activitatea sportivă. „Nu cred neapărat că trebuie să muncești în plus, cred că este normal să muncești în viața asta. Mai ales, fiind sportiv, nu cred că te poți abține să nu faci altceva după ce ți se termină cariera de sportiv”.

Diana Bulimar, fosta gimnastă de aur a României
Diana Bulimar, fosta gimnastă de aur a României

„Nu am fost cel mai talentat copil”

Diana Bulimar a muncit enorm pentru a ajunge în situația de față, iar renta viageră, care ajunge undeva la 7.000 de lei, este doar o formă de recompensare pentru toată munca depusă. A început gimnastica la vârsta de 4 ani, însă mărturisește că a avut nevoie de mulți ani, dar mai ales de foarte multă muncă pentru a reuși să fie printre cei mai buni.

„Când am început gimnastica, nu am fost cel mai talentat copil, în primii ani au fost foarte multe colege mai bine decât mine. Mobilitatea a fost punctul meu slab, mi-a fost greu să o capăt dar și mai greu să o mențin. În schimb, visul meu a fost să devin o gimnastă care să meargă la cele mai mari competiții ale lumii. Am reușit să ajung chiar acolo unde mi-am propus, să aud Imnul pe podium, cu medalii la Olimpiadă și concursuri Europene. Am visat fiecare exercițiu, fiecare element pe care îl aveam de făcut a doua zi în sală și am reușit. Acum, pare ușor nu? Acum, da. Dar nu a fost!”, a postat Diana Bulimar pe site-urile de socializare.

Vezi în galeria foto mai multe imagini cu Diana Bulimar

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *