Diferența de vârstă ideală pe care să o ai cu partenerul de cuplu. La ce concluzie surprinzătoare au ajuns cercetătorii

Află care este diferența ideală de vârstă în cuplu

Scris de: Oana Matei

10 Jul. 2023

Diferența de vârstă ideală pe care să o ai cu partenerul de cuplu. La ce concluzie surprinzătoare au ajuns cercetătorii

Relațiile de cuplu au fost întotdeauna fascinante și pline de provocări, iar diferența de vârstă dintre parteneri este un subiect care a stârnit mereu dezbateri. În căutarea iubirii și a partenerului potrivit ne punem adesea întrebarea: Care este diferența de vârstă ideală pentru a avea o relație fericită și durabilă? Cu toate acestea, concluziile în acest domeniu sunt departe de a fi definitive și aduc în discuție subiectivitatea.

Diferența de vârstă ideală într-un cuplu – Un aspect subiectiv în căutarea iubirii

Căsătoria este o instituție frumoasă și sacră. Dar este afectată de incompatibilitatea dintre parteneri, așteptări exagerate între soți, probleme de adaptare, niveluri scăzute de toleranță și neînțelegere a granițelor căsătoriei.

În mod clar, alegerea unui partener potrivit este cheia fericirii conjugale. O educație bună, un loc de muncă decent, independența financiară, sănătatea fizică și mintală bune și implicarea emoțională depășesc diferența de vârstă. Succesul depinde de iubire reciprocă, înțelegere, cooperare, asemănări de atitudine, adaptabilitate și încredere reciprocă.

Vezi și Nume de fete și băieți care înseamnă iubire. Au o semnificație deosebită

Contează în relație diferența de vârstă dintre parteneri?

De multe ori, majoritatea oamenilor tind să se căsătorească cu prietenii lor, de obicei de aceeași vârstă. Cu toate acestea, studiile arată că dacă se căsătoresc cu o femeie sau cu un bărbat de aceeași vârstă, ego-urile și aversiunile se ciocnesc; deși sunt de aceeași vârstă, maturitatea mentală și atitudinile lor variază.

Studiile arată că o diferență de vârstă de 4 până la 5 ani oferă mai multă stabilitate unei relații romantice. Un decalaj de 8 până la 10 ani creează mai multe dezamăgiri, certuri și relații interpersonale perturbate, ducând la separare și divorț.

O diferență de vârstă mai mare poate să funcționeze bine pentru unii, dar nu se poate generaliza. Realitatea se impune în timp, aspectele practice și realiste devin importante pe măsură ce fantezia se estompează.

Un studiu de la Universitatea Emory din Atlanta, SUA, a constatat că diferența de un an este ideală, procentul despărțirilor dintre cupluri fiind de 18%. Însă acest procent crește la 39% pentru cuplurile cu diferența de vârstă de 10 ani, iar pentru cei cu 20 de ani diferență, cifrele au crescut la 95%.

Deci, care este diferența de vârstă ideală pentru un cuplu?

Diferența de vârstă ideală într-un cuplu rămâne o temă complexă și personală, iar cercetările recente ne-au adus în față o concluzie surprinzătoare: o diferență semnificativă de vârstă poate contribui la succesul unei relații. Cu toate acestea, fiecare cuplu trebuie să se concentreze pe construirea unei fundații solide, bazată pe iubire, respect reciproc și dorința de a crește împreună. Acestea sunt elementele cheie care asigură o relație sănătoasă și împlinită pe termen lung.

Vezi și Planta de apartament care aduce noroc. Atrage banii și dragostea în viața ta

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Jorge, dezvăluiri despre relația pe care o avea la început cu soția sa
10 7 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *