Din ce își câștigă banii Leonard Doroftei în Canada: “Am avut nevoie de o schimbare”. Încasează lunar o sumă considerabilă

Cu se ocupă acum fostul pugilist.
Din ce își câștigă banii Leonard Doroftei în Canada: “Am avut nevoie de o schimbare”. Încasează lunar o sumă considerabilă

În urmă cu cinci ani, Leonard Doroftei a ales să părăsească țara și s-a stabilit definitiv în Canada. În prezent, fostul boxer duce o viață liniștită în Montreal alături de familia sa. Află din rândurile de mai jos din ce își câștigă existența fostul pugilist.

De ce s-a mutat Leonard Doroftei în Canada

Leondar Doroftei este unul dintre cei mai mari boxeri pe care țara noastră i-a avut. Printre performanțele deosebite obținute de fostul pugilist se numără titlul de campion mondial WBA la categoria semi-ușoară (2002) și două medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona (1992) și Atlanta (1996). Palmaresul său este însă mult mai mare, obținând în total în întreaga sa carieră 22 de victorii din 24 de meciuri disputate.

Citește și: Fiica lui Leonard Doroftei este de o frumusețe răpitoare. Cum arată Vanessa la 20 de ani, imaginile fac furori

După ce și-a încheiat activitatea sportivă, Leonard Doroftei a revenit în orașul natal, Ploiești, acolo unde a investit toți banii pe care îi câștigase într-un restaurant. Deși o perioadă i-a adus profit fostului boxer, pub-ul s-a dovedit ulterior a fi o afacere păguboasă, după ce autoritățile locale i-au restras autorizația de funcționare din cauza faptului că respectiva clădire în care era amplasat, era cu risc seismic.

”Moșu”a fost nevoit astfel să își mute restaurantul într-o altă locație, care însă nu mai beneficia de fluxul de oameni ca cea din centrul Ploieștiului. Într-un interviu acordat în 2018, Leonard Doroftei declara:

”Îmi merge greu cu afacerea, nu prea am clienţi pentru că noua locaţie nu are vad. În plus, în zile de meci (n.r. restaurantul era situat lângă stadionul Ilie Oană), se închide zona cu garduri, iar în local sunt obligat să nu servesc băuturi alcoolice. Asta este, mai trag de ea. Organizez evenimente, ele ne mai ţin în viaţă. Muncesc la terasă ca să am o pâine. Este o afacere de familie, trăim din asta. Deocamdată, sunt la început şi mă chinuiesc să fac vad. Am câteva mese, vreo doi angajaţi, plus bucătarul, este o improvizaţie. Nu mă plâng şi încerc să fac treabă bună şi aici”.

Drept urmare, un an mai târziu, fostul boxer a pus lacătul pe ușă, și-a luat familia și a emigrat în Canada. S-au stabilit cu toții la Montreal, acolo unde Leonard Doroftei a început să facă din nou ceea ce știe cel mai bine: box. Nu mai e în ring, ci în colțul ringului, pregătind viitorii campioni.

Din ce își câștigă banii Leonard Doroftei în Canada

În prezent, fostul sportiv are propria sală de box unde lucrează fără întrerupere. Cu pasiune și devotament îi pregătește pe cei care mâine ar putea deveni noii campioni mondiali ai boxului.

În ceea ce privește veniturile obținute din activitatea desfășurată, Doroftei nu se poate lăuda cu sume uriașe, dar banii îi sunt suficienți pentru a putea duce un trai decent. El câștigă aproximativ 6.000 de dolari canadieni pe lună, adică undeva la 4.200 de euro.

”Lucrez de luni până luni, fără pauză. Câștig cam 5.000-6.000 de dolari canadieni pe lună. Am avut nevoie de o schimbare. Nu mă regăseam, tot ce făceam era împotriva mea. Am stat de vorbă cu niște ziariști și a doua zi au scris că sunt cerșetor. Sau impostor. Titlul a fost groaznic, toată lumea a început să mă facă cerșetor. E dureros, e urât. Nu am cerșit nimic. Nu mai îmi găseam locul absolut deloc.

M-a tras în jos locul acasă. Viața pe care am dus-o, de uzură, m-a obosit. Nimic nu se mai lega. Devenisem băiatul rău, dar eu n-am făcut rău nimănui. A trebuit să fac o schimbare, dar decizia a fost rea, le-am schimbat iar viața copiilor, i-am dus în altă lume. Doar că ei mă iubesc, suntem o familie și au înțeles. O perioadă, probabil. Va trebui să iau o decizie cât de curând”, mărturisea Leonard Doroftei pentru Gsp.

Leonard Doroftei și soția sa, Monica, au împreună 3 copii: Alex, Adrian și Vanessa. Toți sunt împliți. Monica Doroftei, mamă iubitoare și soție devotată, are grijă ca familia să rămână mereu unită. Femeia lucrează la aeroport și completează veniturile familiei.

Ea și soțul ei sunt împreună de peste 30 de ani. S-au cunoscut în 1992, la mătușa fostului campion mondial la box și de atunci se iubesc la fel ca în prima zi.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *