Distanța la care trebuie să pui televizorul față de canapea în funcție de dimensiune. Regula 20-20-20

Alege dimensiunea potrivită a televizorului pentru sufrageria ta cu ajutorul acestor sfaturi și respectă distanța necesară între ecran și canapea.
Distanța la care trebuie să pui televizorul față de canapea în funcție de dimensiune. Regula 20-20-20

Cu siguranță mulți dintre noi ne-am întrebat, înainte de achiziționarea unui televizor nou, cum calculăm distanța optimă dintre canapea și acest dispozitiv, astfel încât să nu ne afecteze vederea. Există însă o anumită regulă care, în funcție de dimensiunea televizorului, ne spune cât de aproape putem să amplasăm televizorul de locul de unde privim. Iată cum se calculează corect această distanță. Este bine să știi acest lucru înainte de a-ți decora locuința.

Distanța la care trebuie să pui televizorul față de canapea în funcție de dimensiune

Fie că avem un living generos, sau o sufragerie obișnuită de apartament, există televizoare de toate dimensiunile și pentru toate buzunarele. Este esențial de reținut însă că trebuie respectată o anumită proporție între dimensiunea televizorului și distanța de la care privim la el pentru a nu ne afecta vederea.

De exemplu, cei de la Panasonic confirmă faptul că acuitatea vizuală a fiecărui telespectator va determina distanța optimă, dar recomandă ca „pentru fiecare zece inci pe care îi are televizorul, ar trebui să ne aflăm la o distanță de jumătate de metru de ecran”.

Este un truc bun, ca și cel al firmei Samsung, care recomandă să împărțiți la doi distanța dintre canapea și televizor pentru a afla de câți centimetri are nevoie televizorul dumneavoastră.

Alegerea dimensiunii corecte a televizorului

Atunci când nu ai un living mare, îți recomandăm să alegi unul dintre aceste 10 cele mai bune televizoare mici pentru casa ta.

Privitul la televizor este obositor pentru ochi, mai ales dacă ecranul este foarte aproape, deoarece ochii vor trebui să facă un efort mai mare pentru a se acomoda pentru a fixa imaginea. Prin urmare, este clar că, televizorul cu cât are mai mulți centimetri, cu atât mai departe trebuie să ne aflăm de el.

Românii preferă ecranele mari, în special pentru vizionarea filmelor sau serialelor și evenimentelor sportive, cum ar fi meciurile de fotbal sau cele de tenis. Așa că, dacă v-ați decis să cumpărați un smartv, trebuie să țineți cont de sfaturile de mai jos:

  • Dacă aveți un televizor de 48″, veți sta la o distanță de 2,16 metri.
  • Atunci când ecranul este de 50″, veți fi la o distanță de 2,25 metri.
  • Aveți un televizor de 58″? Așezați canapeaua la 2,61 metri.
  • Pentru televizoarele de 65″, alegeți să priviți de la distanța de 2,92 metri.
  • Dacă ecranul este de 85″, camera de zi trebuie să aibă dimensiuni de invidiat, deoarece veți fi nevoiți să plasați canapeaua la 3,82 m.

Distanta la care trebuie sa pui televizorul fata de canapea in functie de dimensiune

Respectați regula 20/20/20 pentru a vă proteja vederea

Schimbați unele obiceiuri, cum ar fi clipitul la fiecare 4 secunde și încercați să urmați această regulă care spune că trebuie să vă relaxați ochii la fiecare 20 de minute, timp 20 de secunde și să priviți la o distanță de 20 de metri. De asemenea, este esențial să urmați o dietă optimă pentru a vă îmbunătăți sănătatea ochilor,

Specialiștii în optometrie recomandă activități în aer liber pentru a lua o pauză de la activitatea zilnică în fața ecranelor și a evita astfel oboseala ochilor.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
8.3 8 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă
Comentarii
  • din txt lipseste ínáltimea/unghiul de vizionare : trebuie sá fie negativ,
    adicá sá privesti ín JOS ! -3-5grd. !
    PS:
    BRAVO!NOTE+COMMENT…99,99% altii nu au…~=o(zero)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *