Doinița Oancea, despre carieră și copilărie: „Dumnezeu m-a luat de mână și mi-a arătat ce trebuia să fac” EXCLUSIV

Actrița din serialul „Inimă de țigan” duce dorul filmărilor, după doi ani de pandemie.
Doinița Oancea, despre carieră și copilărie: „Dumnezeu m-a luat de mână și mi-a arătat ce trebuia să fac” EXCLUSIV

Doinița Oancea a cucerit inimile românilor încă de la primele apariții, dovadă fiind faptul că mulți nu au putut uita de cum aceasta i-a dat viață personajului Minodora Potcovaru. Este îndrăgostită de drumul profesional ales, dedicându-se trup și suflet în fiecare clipă. Doinița Oancea a acordat un interviu exclusiv pentru EGO.ro.

Doinița Oancea: „Dumnezeu m-a luat de mână și mi-a arătat ce trebuia să fac”

La început, familia actriței a fost sceptică atunci când vine vorba despre cariera aleasă. Totuși, părerea tuturor s-a schimbat de-a lungul anilor. Doinița Oancea ne-a oferit un interviu în exclusivitate pentru Ego.ro, în care ne-a vorbit despre copilărie și marea ei pasiune, actoria.

Ego.ro: Povestește-ne câte ceva despre copilăria ta! Care a fost cel mai important moment?

Doinița Oancea: Copilăria mea a fost una lipsita de “bunici la țară”, dar a fost una frumoasă și fără asta. Eram mulți copii în cartier, am fost norocoasă să am și mulți veri…așa că nu am simțit că sunt un copil singur la părinți. Cățăratul în copaci se întâmpla în curțile vecinilor, am bătut mingea în curtea școlii de lângă casă…și recunosc că eram una dintre puținele fete super active în gașcă și jocurile băieților (ca de exemplu în meciurile de fotbal). Nu știu dacă am un anumit moment important la care să mă rezum!

Doinița Oancea este perfecționistă în actorie
Doinița Oancea este perfecționistă în actorie

Când ți-ai dat seama că îți dorești să faci actorie?

Doinița Oancea: Când am început să filmez! (râde) Nu știam până atunci că aș putea face asta, că am talent, că mă pasionează! A fost cu siguranță momentul în care Dumnezeu m-a luat de mână și mi-a arătat ce trebuia să fac (eu neștiind până la momentul respectiv). Am descoperit (uitasem total) acum vreo 2 ani că am într-un jurnal o notă de prin liceu în care povesteam o întâmplare și scrisesem “ar trebui să mă fac actriță”. Dar nu a fost o chestie conștientă către care să mă îndrept!

Doinița Oancea: „Meseriei ăsteia i te dedici trup și suflet, altfel nu o faci cum trebuie!”

Ai avut parte de susținere în această meserie sau ai simțit că lumea o privește destul de sceptic?

Doinița Oancea: Sceptic, cu siguranță! Mai ales familia. Însă m-am dus pe drumul acesta fără să mă mai uit în stânga sau dreapta!

Te-ai lovit de refuzuri? Care este cea mai grea parte?

Doinița Oancea: Cred că are și părțile ei grele, ca orice meserie, dar atunci când ești acolo “trup și suflet” nu le simți! Iar acum, în timp ce scriu răspunsul, îmi dau seama că despre asta este vorba. Meseriei ăsteia i te dedici trup și suflet, altfel nu o faci cum trebuie!

Cum a reacționat familia ta?

Doinița Oancea: Inițial au fost împotrivă, însă, pe parcurs, lucrurile s-au schimbat! Îmi apreciază munca și sunt mândri de mine!

Ai jucat-o pe Minodora, unul dintre personajele iubite de români. Cum ai ajuns la acest rol?

Doinița Oancea: Minodora a fost contactul meu cu ceea ce urma să descopăr a fi drumul meu în viața! La Minodora am ajuns printr-un casting, la care am mers mai mult de curiozitate și de un “hai să văd și eu”….și uite cum totul în viața mea s-a schimbat!

Vedeta este și frumoasă, și talentată
Vedeta este și frumoasă, și talentată

„Orice actor are momente de panică sau de anxietate pe parcursul carierei”

Ce frici ai avut?

Doinița Oancea: La început, pe toate, că “nu aveam bazele”, că nu aveam încredere în mine, că nu știam ce îmi va aduce pe parcurs. Cel mai teamă, de fapt, îmi era că nu o fac bine. Sunt perfecționistă de felul meu. Nu concep “merge și așa”. De asta, după ce am intrat în această lume nouă pentru mine, am ținut neapărat să urmez și facultatea… ca să am bazele și să pot să mă analizez mai bine!

Îți este dor de filmări?

Doinița Oancea: Daaaaa, foarte! Deja sunt 2 ani de când n-am un personaj căruia să îi dau viață și da… îmi lipsește asta! Mă mai bucur, în schimb, de lucrul meu cu copiii, la mine la școală… și se mai temperează cumva dorul prin asta!

Te-ai luptat cu panică sau anxietate pe platoul de filmare?

Doinița Oancea: Cred că orice actor are momente de panică sau de anxietate pe parcursul carierei! Deci da, clar mi s-a întâmplat și mie!

Care au fost persoanele din industrie care te-au susținut necondiționat?

Doinița Oancea: Nu cred că am avut nevoie de asta! Dar, dacă aș avea, cred că ar fi acolo câteva care ar face-o.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
10 2 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *