Doliu în presa din România! A murit un nume uriaș, vestea tristă tocmai a fost dată despre Octavian Vintilă

Postul pentru care a lucrat o viață a făcut anunțul

Scris de: Daoud Andra

20 Apr. 2024

Celebrul crainic și comentator sportiv Octavian Vintilă s-a stins din viață, la vârsta de 86 de ani. Vestea tristă a fost dată de Radio România Actualități, postul de radio la care acesta a lucrat toată viața.

A murit comentatorul sportiv Octavian Vintilă

Radio România Actualități a anunțat sâmbătă moartea crainicului Octavian Vintilă. Comentatorul sportiv care a lucrat o viață pentru postul de radio menționat s-a stins din viață la vârsta de 86 de ani.

”Ne despărțim de un alt nume mare al comentatorilor sportivi de la Radio România, Octavian Vintilă. Fost sportiv de performanță la scrimă în proba de sabie, Octavian Vintilă a îmbrățișat apoi cariera de jurnalist sportiv, fiind unul din cei mai activi comentatori de radio, în special la Jocurile Olimpice”, se arată pe site-ul RRA.

A comentat 6 ediții ale Jocurilor Olimpice

Octavian Vintilă s-a născut pe 22 iunie 1938, la Ploiești. A devenit unul dintre cei mai cunoscuți crainici radio, dar a fost și sportiv de performanță. A practicat scrima, în probele de sabie, iar după încheierea carierei sportive, a devenit jurnalist și comentator.

A început să practice scrima la CS Petrolul Ploiești, după care, la 20 de ani, a trecut la clubul Steaua București, alături de care a devenit campion. A cucerit titlul național la scrimă în anii 1968 și 1969 și a participat, alături de lotul olimpic al României la Jocurile Olimpice din 1964, de la Tokyo, și la cele din 1972, de la Munchen.

Vezi și: A murit Naomi. Cântăreața transgender avea 47 de ani: “Odihnește-te în glorie, regino”. Care este cauza decesului

Vintilă a ocupat și funcția de vicepreședinte al Federației de Scrimă, între anii 1975 și 2000. A comentat șase ediții ale Jocurilor Olimpice, dar a lucrat și la biroul de presă al clubului Steaua, alături de Cristian Țopescu. Din 2006 până în 2011, a fost președinte al Asociației Presei Sportive. A fost recompensat pentru cariera sa cu gradul de comandor în Ordinul Național ”Serviciul Credincios”.

 

 

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *