Dominic, o voce pentru un milion de urmăritori pe TikTok, despre drumul transformării din femeie în bărbat: ”Să faci parte din LGBT nu înseamnă că ești wow!” EXCLUSIV

Adesea, oamenii s-au comportat urât cu el, pe stradă: ”M-au scuipat, m-au jignit!”
Dominic, o voce pentru un milion de urmăritori pe TikTok, despre drumul transformării din femeie în bărbat: ”Să faci parte din LGBT nu înseamnă că ești wow!” EXCLUSIV

Dominic Gabrielle este un puști de 18 ani care s-a făcut remarcat pe TikTok pentru curajul de a povesti despre etapele schimbării de sex, din femeie, în bărbat. La doar 18 ani, el este vocea multor tineri care fac parte din comunitatea LGBT. Tânărul a acceptat să vorbească, în exclusivitate pentru EGO.ro, despre schimbările prin care trece. Ne-a mai dezvăluit și cum reușește să îi determinte pe cei din jur să nu își impună limite și să scape de prejudecăți.

„În Casa TikTok mergem să ne cunoaștem mai bine”

Pentru cei care îl cunosc, Dominic este un exemplu de putere și determinare. La cei 18 ani vorbește deschis despre tratamentul și schimbările prin care trece pentru a deveni băiat din fată. Tot acest proces nu a fost deloc unul ușor, mai ales că a început la 16 ani, când era doar un adolescent, iar colegii de clasă și apropiații nu reușeau să-i înțeleagă adevăratele stări și trăiri. În momentul de față are un milion de abonați pe TikTok și este unul dintre cei mai apreciați creatori de conținut din România.

Postările lui nu sunt cu vreun dans devenit viral, ci se adresează mai mult tinerilor care vor să facă o schimbare de sex, care au nevoie de susținere și care se regăsesc în ideea de transgender. Asta nu înseamnă că nu are deloc activități specifice vârstei lui.

Pe Dominic l-am întâlnit la lansarea albumului semnat de Alexandra Stan, în seara în care tocmai părăsise Casa TikTok, un loc în care se întâlnesc influenceri și tiktokeri din România pentru a schimba idei și sfaturi.

„În Casa TikTok mergem să ne cunoaștem mai bine pentru că nu prea ne vedem atât de des și atunci e singura ocazie în care putem să ne vedem. Dar facem și content foarte mult, ne ajutăm reciproc, ne dăm sfaturi. A venit și Alexandra Stan să ne viziteze. Surprinzător, ne-a învățat ea mai multe despre TikTok, știa mai bine dansurile și coregrafiile virale. Dar ne-am distrat cu ea”, ne-a povestit Dominic.

„A fost destul de greu să mă obișnuiesc cu faptul că mă cunosc oamenii pe stradă”

Așa cum era de așteptat și în cazul lui, totul a început dintr-o joacă, mai mult dintr-o dorință de a vedea cum îl percep oamenii care nu-l cunosc absolut deloc. Faptul că a fost primit bine în comunitatea online l-a determinat pe Dominic să posteze și mai mult.

„A fost ca o joacă inițial și apoi am văzut că oamenii mă plac. Am văzut că sunt foarte mulți pe această platformă care se simt neacceptați sau singuri și am vrut să le dau senzația că nu sunt singuri, sunt acolo pentru ei, un fel de fratele mai mare care îi ajută când au nevoie de ceva. Prima dată mi-a fost mai ușor și când a trebuit să am primele interacțiuni cu oamenii față în față, pentru că veneau la mine pe stradă, am fost destul de panicat, nu conștientizam că am urmăritori. A fost destul de greu să mă obișnuiesc cu faptul că mă cunosc oamenii pe stradă, era destul de ciudat, era greu să procesez, dar acum e super ok și când vin la mine sunt mereu cu zâmbetul pe față și îmi face mare plăcere să îi văd”, a mai povestit Dominic pentru EGO.ro, mărturisind că toată această joacă s-a transformat în adevărate lecții de psihologie.

Dominic
Dominic

„M-am transformat într-un mic psiholog pe TikTok”

Dominic ne-a mărturisit că a simțit că mulți tineri au nevoie de îndrumare, au nevoie să fie înțeleși, să existe cineva care să le asculte problemele și durerile.

„M-am transformat într-un mic psiholog pe TikTok. Cred că începe să-mi placă psihologia. Următorii mei m-au ajutat să empatizez mult mai mult cu oamenii pentru că am cunoscut tot felul de probleme și am încercat să-i înțeleg, iar chestia asta m-a ajutat și pe mine. Și eu am probleme și faptul că îi ajutam pe ei, de fapt mă ajutam pe mine. Mă dezvoltam pe mine ca persoană”, a mai completat amuzat.

„Să faci parte din LGBT nu înseamnă că ești wow”

Tânărul și-a strâns o comunitate mare de urmăritori și din simplul fapt că nu i-a mințit nicio clipă. Nu a încercat să pară altceva sau altcineva și nu a ascuns faptul că trece prin etapele schimbării de sex.

„M-am expus intenționat pentru că, cu cât ne expunem mai mult, noi, cei din LGBT, cu atât îi facem să se înțeleagă că este o normalitate, nu e nimic anormal, nu e nimic wow. Să faci parte din LGBT nu înseamnă că ești wow, înseamnă că ești pur și simplu un OM ca oricare altul. Arătându-mă, oamenii au înțeles că sunt un om, nu sunt nimic altceva”, a mai declarat în exclusivitate pentru EGO.ro.

Lui Dominic nu îi place să vorbească în public, ci preferă ca publicului lui, în mediul virtual, asta pentru că, de-a lungul timpului, mai precis pe perioada liceului, nu a fost tocmai bine primit de ceilalți colegi.

„Am o grămadă de povești legate de bullying. Am avut parte mai ales în liceu. Copiii nu înțelegeau, doar că eu sunt o persoană destul de optimistă. Pe mine nu mă afectează atât de mult chestiile astea. Repet, sunt foarte empatic și în momentul în care se ia cineva de mine încerc să-l întreb foarte calm care este motivul pentru care face acest lucru. Văd dincolo de aparențe. Cu toate acestea am avut parte de oameni care m-au jignit pe stradă, m-au scuipat, sau chiar m-au jignit, dar nu m-au afectat. Surprinzător chiar nu m-au afectat”, ne-a mai spus tânărul.

Culmea este că a găsit mult mai multă înțelegere în jurul copiilor mult mai mici ca vârstă decât el, iar asta l-a făcut să vorbească și mai mult cu ei, tocmai pentru ca aceștia să nu-și piardă din bunătate odată cu trecerea spre adolescență.

„Majoritatea publicului meu este formată din copii și văd câtă bunătate au în ei și câtă bunătate încearcă să împrăștie. Cred că în adolescență se pierd puțin pentru în adolescență încerci să te cunoști foarte mult și se iau mulți unii după ceilalți, iar în momentul acela nu că li se pierde din bunătate, dar încearcă să o ascundă de teamă că o să fie judecați”.

Dominic
Dominic

„Pe TikTok explic și cărțile pentru BAC dintr-o perspectivă mai ușoară”

Chiar dacă este „vocea” celor care vor să facă o schimbare de sex, postările lui nu sunt doar despre acest subiect, considerat în continuare tabu, ci conținutul lui de pe TikTok este foarte educativ.

„Noi în România încă nu câștigăm bani de pe TikTok și nu vreau să fac TikTok toată viața. Vreau să mă duc mult înspre partea de film, actorie. Vreau în viitor să fac un film, să fac multe lucruri spre partea de artă. Îmi place foarte mult tot ce ține de artă. Eu scriu poezii, pe care le pun pe contul meu și încerc să le explic următoritorilor mei poeziile. Le explic chiar și cărțile pentru BAC pentru că îmi place foarte mult să citesc. Încerc să le explic dintr-o perspectivă mai ușoară, nu ca de la profesor la elev, ci ca de la prieten la prieten”, ne-a mai spus Dominic.

„Noi suntem o generație cu foarte multă anxietate, depresie!”

În continuare vrea să aibă același drum, educativ, doar că spre o altă direcție.

„Sunt destul de pasionat de partea asta de psihologie și aș vrea să fac un fel de documentar, dar nu chiar documentar, în care să explic anumite boli mintale, spre exemplu. Dar să le explic într-un mod mai ușor pentru că trebuie explicate. Noi suntem o generație cu foarte multă anxietate, depresie și așa mai departe. Probabil ne-am creat-o tot noi, din cauza internetului deoarece vedem ceva pe internet și la nivelul subconștientului vrem să fim ca persoana pe care o vedem, doar că noi nu suntem persoana aia. Este ok să nu fim alte persoane pentru că noi suntem NOI. E foarte important să ne acceptăm pe noi exact așa cum suntem pentru că defectele sunt minunate. Ca arta. Arta este imperfectă și este perfectă tocmai că-i imperfectă. Nu ar trebui să ne deranjeze că avem defecte”, a mai declarat Dominc Gabrielle pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *