Dovada că Simona Halep speră că va ieși nevinovată la TAS. ”Uite cine a venit la club!”

Cum a fost surprinsă sportiva din Constanța.
Dovada că Simona Halep speră că va ieși nevinovată la TAS. ”Uite cine a venit la club!”

În așteptarea audierilor de la TAS (Tribunalul pentru Arbitraj Sportiv de la Lausanne), Simona Halep trage tare la antrenamente. Sportiva din Constanța și-a luat și un preparator fizic consacrat, sperând că suspendarea ei va fi micșorată și va reuși să revină cât mai repede în circuit.

Dovada că Simona Halep speră că va ieși nevinovată la TAS

De aproximativ un an și jumătate Simona Halep trăiește un adevărat coșmar. Jucătoarea de tenis a fost depistată pozitiv la roxadustat în timpul turneului US Open 2022. Ulterior, i-au fost identificate de către ITIA (Agenția Internațională de Integritate în Tenis) și alte nereguli privind pașaportul biologic.

În urma procesului care a avut loc la Tribunalul Independent Sports Resolutions de la Londra, sportiva a fost suspendată 4 ani. Ea a formulat însă constestație la această decizie, iar apelul va fi judecat la TAS la începutul lunii februarie (7-9 februarie 2024).

Reprezentanții legali ai Simonei Halep îl au în frunte pe Howard Jacobs, un avocat din Los Angeles care apărat câteva dintre cele mai mari nume din sport în acuzațiile anti-doping.

Între timp, Simona Halep continuă să se antreneze. Ea ales zona Golfului pentru a se menține în formă. Halep și-a găsit și un preparator fizic extrem de apreciat la nivel internațional. Mai exact, pe Jez Manso, o preparatoare fizică din Filipine, care lucrează de peste 10 ani la The Aviation Club de la Hotelul Jumeirah Creekside din Dubai.

”Uite cine a revenit la club, campioana din Dubai din 2015 și 2020, Simona Halep! Ne bucurăm că ai revenit”, a fost mesajul postat de Manso pe contul ei de Instagram.

Simona Helep a întrerupt colaborarea cu Academia Mouratoglou

În urmă cuceva timp, Simona Halep a dezvăluit că a rupt contractul cu academia lui Patrick Mouratoglou și a explicat motivele care au dus la această decizie.

”Într-adevăr, a ieșit public. Mi-aș fi dorit să fi făcut asta puțin mai devreme. Am încetat să mai lucrez cu Academia Mouratoglu de ceva timp. Când m-am trezit în această situație, mi-a fost greu, pentru că mereu am avut încredere în echipele mele, în echipele anterioare și în toți cei cu care lucrez.

Pentru că simt că, dacă am încredere, am șanse mai mari să am performanțe maxime. Am fost întotdeauna deschisă să învăț de la oameni. De aceea angajezi oameni, pentru că ai nevoie de informații, trebuie să devii mai bun. Așa că mereu am avut încredere, iar încrederea mea este acum un pic zdruncinată”, a spus Simona Halep.

Se retrage Simona Halep la finalul acestui an?

Halep a disputat ultimul meci oficial pe 29 august 2022, când a pierdut în mod surprinzător în fața Dariei Snigur, în primul tur de la US Open.

Sportiva din Constanța aștepată acum audierea de la TAS, care va avea loc la începutul lunii februarie. Cu toate acestea, jurnaliștii americani sunt de părere că Simona Halep se va retrage din tenis la finalul acestui an. Alături de ea, pe lista jucătorilor de tenis care vor lua aceeași decizie se află alte nume mari, precum Rafael Nadal sau Venus Williams, susține presa de peste Ocean.

”După Olimpiada de la Paris și după US Open 2024, ei se vor retrage din tenis: Rafael Nadal, Venus Williams, Andy Murray, Simona Halep, Petra Kvitova, Stan Wawrinka și Karolina Pliskova”, au scris americanii.

Fostul număr 1 în clasamentul WTA a câștigat 24 de trofee, dintre care două de Grand Slam, unul la Roland Garros și unul la Wimbledon.”

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Cum reușește fiul cel mare al Alinei Pușcaș să câștige mai mulți bani de la părinți
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *