Drama prin care a trecut Stephan Pelger. Boala de care suferea de la 10 ani. Ajunsese să ia 40 de pastile pe zi

A vorbit deschis despre aceste probleme

Scris de: Daoud Andra

08 Jun. 2023

Drama prin care a trecut Stephan Pelger. Boala de care suferea de la 10 ani. Ajunsese să ia 40 de pastile pe zi

Stephan Pelger a fost găsit fără viață, joi, în apartamentul său din București. Oamenii legii, alertați de un vecin, au constatat decesul și au deschis o anchetă pentru a stabili cum a murit creatorul de modă. Acesta se confrunta cu numeroase probleme în ultimii ani, despre care a vorbit deschis în repetate rânduri.

Pentru ce boală se trata Stephan Pelger de la vârsta de 10 ani

Stephan Pelger a murit joi, 8 iunie, iar din primele informații se pare că a fost vorba despre sinucidere. Designerul se lupta de ani buni cu depresia și insomniile și ajunsese să ia și câte 40 de pastile pe zi. La începutul anului, s-a internat benevol într-un centru de dezintoxicare și a reușit să reducă drastic numărul medicamentelor pe care le lua.

Creatorul de modă a vorbit în repetate rânduri despre problemele cu care se confrunta și a povestit, la un moment dat, că a descoperit că suferă de depresie când era doar un copil.

Citește și: A murit Stephan Pelger. Designerul avea doar 44 de ani

„Sufăr de depresie de la 10 ani. Prima dată am fost într-un centru de psihiatrie la 10 ani, la noi în România. Apoi la 21 de ani La Viena, apoi la 34 de ani la München și acum, aici, lângă București. Depresia e o boală despre care noi nu vorbim. (…) Nimic nu și-a făcut efectul, medicina era foarte învechită. Remedierea ține toată viața, dar am pierdut controlul.”, povestea Stephan Pelger într-un interviu.

„Acest medic la care m-am dus este tânăr și foarte actual cu problemele noastre din ziua de astăzi. Am făcut perfuzii, am fost pus pe un tratament medical foarte mic și cu foarte puține pastile. Dacă luam 40 de pastile într-o zi, acum iau trei pastile pe zi și am un somn de opt ore sănătos.”, spunea Stephan Pelger, la Xtra Night Show, în urmă cu câteva luni, după ce a ieșit de la dezintoxicare.

Drama prin care a trecut Stephan Pelger. Boala de care suferea de la 10 ani. Ajunsese sa ia 40 de pastile pe zi
Stephan Pelger suferea de depresie de ani buni

A fost răpit și jefuit, în anul 2018

Un episod care l-a marcat profund și care i-a agravat problemele s-a petrecut în anul 2018. În timp ce se afla la Cannes, designerul a fost răpit și jefuit de două femei.

„Eu am o depresie latentă. Nu e o depresie care apare în fiecare zi. Sunt un om fericit, sunt un om realizat, sunt un om care se bucură de viață, de prieteni, de ceea ce am realizat în atâția ani, dar am momente în care cad atât de rău… Am avut aproape o săptămână în care nu am putut să mă ridic din pat.”, povestea, în urmă cu un an, Stephan Pelger, cu privire la episodul care l-a marcat.

Citește și: De ce boală suferea Tina Turner. Celebra artista a murit la 83 de ani. „Lumea a pierdut o legendă a muzicii”

Stephan Pelger a crescut într-o familie iubitoare, care l-a adoptat când avea un an. Nu a dorit niciodată să își cunoască părinții naturali, iar familia adoptivă l-a susținut în tot ce a făcut.

„Sunt înfiat de la vârsta de un an și cred că este un dar și o șansă în viață pe care o ai o dată într-o viață, pentru că am nimerit la o familie care nu doar că m-a adoptat, ci chiar îmi este familia adevărată, familia mea, părinții mei.

N-am avut curiozitatea nici măcar o zi să aflu care îmi sunt rădăcinile adevărate. Mama m-a încurajat tot timpul să-mi urmez abilitățile creative, deoarece, fiind artist, era un pic mai libertină decât tata.
Tata era sever, dar a înțeles că nu pot să devin preot sau doctor sau avocat, era clar că un singur drum era calea mea”, a mărturisit la un moment dat Stephan Pelger în emisiunea În oglindă.

Stephan Pelger a povestit la un moment dat și despre adopția sa, care la vremea aceea erau adopții închise. El a mărturisit că mama i-a povestit cum erau ținuți, la acea vreme, copiii în orfelinatele din România.

„Mama mi-a povestit că era un țarc de copii, așa cum erau ei: nespălați și neîngrijiți. Eram cred vreo 11-12 copilași într-un singur pat și mi-a zis mama că am întins mâinile, mi-a zis că erai cel mai urât din patul ala, dar gestul acela de a întinde mâinile a făcut-o să se cutremure, m-a scos de acolo și asta a fost(…) Nu știu dacă e o imagine în fantezie sau e reală, cert e că țin minte ziua adopției, 13 decembrie acum 42 de ani.

Îmi aduc aminte de culoare, totul acolo era gri, negru, alb. Eu am avut o fobie de alb(…) de tot ce însemna halate. Începeam să urlu isteric, probabil că în minte mea de traumă pe care am avut-o în momentul respectiv, acele halate albe însemnau pentru mine rău și violență”,  a explicat Stephan Pelger.

A studiat la Institutul de Modă de la Viena, după care a început o carieră în acest domeniu, ajungând să fie unul dintre cei mai cunoscuți designeri români, atât în țară, cât și în străinătate.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Simona Țăranu, despre fotbaliștii români care au făcut istorie. Cum este Gigă Hagi
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *