După o lună de rugăciuni şi speranţe, Sasha, băieţelul ucrainean de 4 ani, a fost găsit: „Îngerașul nostru este deja în Rai!”

Sasha și bunica lui au fugit pe 10 martie din Kiev.

Un univers de speranțe și rugăciuni neîncetate au fost spulberate într-o singură clipă. Mama lui Sasha, băiețelul ucrainean de 4 ani fugit din calea bombardamentelor împreună cu bunica sa și câinii lor, a anunțat că fiul ei a fost găsit fără suflare. Din păcate și bunica celui mic a avut aceeași soartă. A murit la scurt timp după ce au plecat cu o barcă pe Nipru.

Sasha, băieţelul ucrainean de 4 ani, a fost găsit mort

La 10 martie Sasha Zdanovich, bunica sa și câinii lor iubiți au încercat să fugă din calea războiului și să traverseze un lac de acumulare din Kiev cu ajutorul unei bărci. După cum a povestit chiar mama băiețelului atunci, „bunica a fost găsită moartă pe 11, însă corpul nu a putut fi ridicat”. Localnicii au fost rugați să îi facă o slujbă de înmormântare femeii. Cu toate acestea, micuțul de doar 4 ani nu era de găsit.

Părinții lui Sasha nu au încetat să spere nicio clipă și s-au rugat încontinuu ca într-o zi să își poată strânge, din nou, copilul în brațe: „Credința și speranța sunt mereu cu noi. Continuăm să căutăm și să credem în miracole! Ajutaţi-mă să-mi găsesc fiul”, scria Anna Yakhno, mama băiețelului. Femeia a pornit o campanie pe rețelele de socializare pentru a-și găsi fiul.

”Și familia mea a devenit o victimă a acestui război sălbatic. Pe 10 martie, încercând să ne salvăm de la împușcături și de la foamea mortală pe teritoriul ocupat, apropiații mei au fost nevoiți să încerce să treacă canalul Kievului pe o barcă.

În cele 10 minute după ce ne-am pornit, legătura a fost pierdută. A doua zi a fost găsit cadavrul bunicii fiului meu și al unei alte pasagere de pe barcă. Soarta fiului meu și a celorlalți 5 pasageri ai navei este necunoscută”, a scris Anna pe pagina personală de Facebook, pe 23 martie.

Sasha Zdanovich

„Îngerașul nostru este deja în Rai!”

Soarta a fost însă crudă cu pruncul care abia deschisese ochii în această viață. Deși toată lumea a sperat până în ultima clipă într-un deznodământ fericit, vestea cruntă că micuțul a fost găsit mort a provocat o tristețe fără margini.

Anna Yakhno a anunțat pe rețelele de socializare că băiețelul ei a fost găsit fără suflare.

“Astăzi am găsit corpul lui Sasha. Mulțumesc tuturor celor care au crezut, care au ajutat la căutare, mulțumesc tuturor pentru rugăciuni și credință, mulțumesc pentru susținere. Datorită vouă, fiul meu m-a regăsit. Sasha, îngerașul nostru este deja în Rai! Astăzi sufletul său și-a găsit liniștea”, a scris Anna Yakhno.

Drama prin care trece acum familia lui Sasha este drama multor familii din Ucraina. De la începutul invaziei, de pe 24 februarie, războiul a răpit nu mai puțin de 160 de suflete nevinovate de copii, potrivit autorităților ucrainene.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Câte diplome are Ramona Olaru, de fapt
9.9 10 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *