Ea este mama lui Mircea Bravo din clipurile virale de pe Internet! Cum au ajuns să lucreze împreună: „Întâlnirea cu Mircea a fost așa ca un fel de dar” VIDEO EXCLUSIV

„Băiatul cel mare mi-a spus că dacă o să întâlnească o fată, de care nu o să-i placă, o să-i spună să se uite la filmulețele cu Mircea Bravo”

Mircea Bravo a devenit cunoscut în mediul online prin prisma clipurilor amuzante postate pe YouTube, celebritate care l-a determinat să ducă acest proiect la nivel de lungmetraj. Însă, Mircea nu ar fi reușit fără ajutorul doamnei Lenuța, care interpretează rolul bunicii, și al Elenei Ivanca, care e „mama” lui, pe platourile de filmare. Elena Ivanca a povestit în exclusivitate pentru EGO.ro cum a început această colaborare, dar mai ales ce părere au cei doi băieți ai ei despre rolul pe care îl interpretează.

Elena Ivanca: ”Mai important decât colaborarea noastră vreau să vă spun că este prietenia noastră”

Elena Ivanca a ajuns la fel de cunoscută precum Mircea Bravo și Tanti Lenuța prin intermediul filmulețelor care adună milioane de vizualizări. Acum, actrița deține și rolul principal în „Mirciulică”, film ce rulează de la începutul lunii în toate cinematografele din țară. Actriță a Teatrului Național din Cluj, dar și profesoară la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj și la Liceul de Coregrafie „Octavian Stroia” din Cluj, Elena Ivanca a ajuns să colaboreze cu vloggerul Mircea Bravo după un simplu telefon.

„Întâlnirea cu Mircea a fost așa ca un fel de dar pentru că eu urmăream, și nu o să mă jenez să spun lucrul acesta, de când eram actriță la Teatrul Național. A venit așa simplu, printr-un telefon în care mi-a spus că mă urmărește pe scenă și că i-ar plăcea foarte mult să avem o colaborare. I-am zis să îmi trimită un scenariu, să văd despre ce este vorba, dar mi-a zis foarte scurt și la obiect că și-ar dori să fiu mama lui în filmulețe. Știa că am doi băieți și că aș putea să surprind tipologia mamelor de băieți. Așa a început colaborarea noastră. Dar cred că mai important decât colaborarea noastră vreau să vă spun că este prietenia noastră și bucuria de a întâlni un tânăr dintr-o generație mai mică decât mine, plin de inteligență, plin de smerenie, plin de frumusețe. Asta mi se pare fascinant. Că dincolo de succesul pe care îl recunoaște toată lumea, să poți să păstrezi aceste mari valori morale”, a povestit Elena Ivanca pentru EGO.ro.

Elena Ivanca
Elena Ivanca

„Cred că toate mamele de băieți au un pic acest accent posesiv”

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu filmulețele lui Mircea Bravo, trebuie să specificăm că Elena Ivanca are rol de mamă posesivă, care face totul în așa fel încât să o „înțepe” mereu pe nora ei. În viața de zi cu zi, Elena Ivanca este total opusă de cea pe care o vedem în mediul online, însă recunoaște că uneori simte că are un pic și din tipologia celei pe care o interpretează de atâția ani.

„Băiatul meu cel mare are 20 de ani, e student la actorie, deși noi „ne-am luptat” să-l îndepărtăm de calea asta, iar băiețelul meu cel mic are 12 ani. Eu ca mamă cred că sunt mai permisivă cumva, dar am întâlnit în viața mea mame care surprind această tipologie și cred că este mult mai interesant să surprindem acest aspect al mamelor posesive, al mamelor „tanc”, cum le spun eu, decât al mamelor astea blânduțe”, ne-a povestit actrița despre copiii ei.

Fiul cel mare se amuză pe seama filmulețelor ei în care joacă:

„O să vă spun un lucru amuzant. Băiatul cel mare mi-a spus că dacă o să întâlnească o fată, de care nu o să-i placă, o să-i spună să se uite la filmulețele cu Mircea Bravo, la filmul „Mirciulică” că așa sunt eu și în viața reală. Atunci nu îi mai trebuie nicio altă scuză. Cred că toate mamele de băieți au un pic acest accent posesiv și cred că, din dragoste, cu cele mai bune intenții, suntem tentate să facem anumite greșeli. Întotdeauna ni se pare că băiatul nostru merită ceva mai bun, deși cred că mamele de fete sunt tot pe acolo”.

„Cred că filmul îți aduce mai multă notorietate”

Venită de pe scena teatrului, Elena Ivanca ne-a mărturisit că și-a dorit mereu să se împartă între teatru și film, iar partea de online a venit ca o completare a dorinței de a ajunge la toate categoriile de public.

„Eu mă bucur foarte tare de întâlnirea mea cu spectatorii în sală și mă bucur și de această experiență. Nu este prima experiență, dar este cumva cea mai „gălăgioasă” experiență pe care o am eu cu filmul. Cred că filmul îți aduce mai multă notorietate, dar întâlnirea directă cu publicul în sală și respirația aceea comună este fascinantă”, ne-a povestit actrița despre profesia ei.

În timp ce alți colegi de generație preferă să nu apară în mediul online, dar nici în filme comerciale, Elena Ivanca ne mărturisește că pentru ea nu este deloc un compromis, ci reușește să găsească împlinire în toate proiectele.

„Am să fiu nepermis de sinceră. Pentru că este atât de puțin accesibil, trebuie să ne găsim bucuria în lucrurile care ni se întâmplă. Atunci poate că e bine să ne punem cumva o formă de protecție și să spunem: „Nu-i nimic că nu fac film, pe mine mă bucură teatrul, acolo trăiesc marea fascinație”. Și filmul are marea lui strălucire și e minunat să trăiești această experiență”.

Elena Ivanca joacă în filmul Mirciulică
Elena Ivanca joacă în filmul Mirciulică

”Haideți să râdem și haideți să râdeți la filmul Mirciulică”

Din fericire, atât pentru ea, cât și pentru ceilalți actori care încearcă să atragă un număr cât mai mare în sălile de cinema, filmele românești sunt într-o continuă popularitate, însă nu atât de mare precum sunt cele produse la Hollywood și rulate în sălile de cinema de la noi din țară.

„Nu există o educație. Eu asta cred. Nu există o tentație și cred că ar trebui ca noi, artiștii, să molipsim spectatorul de dorința de a fi într-o sală de cinema. Nu se compară cu ecranul televizorului. E o atmosferă comună și dacă vreți, cumva, trăim aceeași emoție pe care o trăim la teatru. Împreună în sală se creează o emulație și o energie care te fac să te simți mai bine. Invit oamenii la sălile de cinema. Cumva, dacă vreți, le fac promisiunea că acest film va fi cu adevărat o comedie, iar ceea ce ne mai salvează în aceste vremuri triste e râsul. Haideți să râdem și haideți să râdeți la filmul Mirciulică”, ni s-a mai confesat Elena Ivanca pentru EGO.ro.

Video: Daniel Bălan

9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.