Ego Life, ediția a 37-a. Dana Săvuică, Ela Crăciun și Mirela Retegan discută despre copii, carieră, burnout: “Destinul meu stă în mâna mea” VIDEO EXCLUSIV

Mirela Retegan: “Dacă vrei adrenalină și vrei emoții vii cu mine”
Ego Life, ediția a 37-a. Dana Săvuică, Ela Crăciun și Mirela Retegan discută despre copii, carieră, burnout: “Destinul meu stă în mâna mea” VIDEO EXCLUSIV

În cadrul emisiunii Ego Life, ediția a 37-a, Dana Săvuică discută alături de invitatele sale, Ela Crăciun și Mirela Retegan, despre copii, carieră și burnout. Fiecare dintre ele povestește ce face atunci când simte că nu mai poate, că ar trebui să ia o pauză de la tot.

Mirela Retegan: “Dacă vrei adrenalină și vrei emoții vii cu mine”

În timp ce Ela Crăciun este o fire foarte calmă și “pe zen”, Mirela Retegan este total opusul. Cunoscuta antreprenoare mărturisește că are foarte multă energie. Oamenii din jurul ei au senzația că sunt luați într-un adevărat vârtej când îi sunt aproape.

“Eu am foarte multă energie și foarte mulți oameni au senzația că îi iau în vârtejul ăsta în momentul în care stau în preajma mea. E ca in roller coaster, știi? Depinde ce îți dorești de la viață. Dacă vrei adrenalină și vrei emoții vii cu mine. Dacă vrei pe chill, te duci la Ela. (…) Fiecare dintre noi trebuie să facă ceea ce îl încarcă. Degeaba mă încarc eu cu zen, degeaba mă încarc eu cu motorină dacă motorul meu merge pe gaz sau pe curent. Trebuie să identifici care este combustibilul cu care funcționează motorul tău și la pompa aia să te duci. Dacă ei îi dau din combustibilul meu Elei o să funcționeze pentru puțin timp, ‘mi s-au blocat toate bujiile’”, spune Mirela Retegan.

Ela Crăciun: “A fost o perioadă în care eram pe forță”

Ela Crăciun a dezvăluit la Ego Life că a avut și ea o perioadă mai agitată, însă a simțit nevoia să se liniștească la un moment dat. Astfel și-a dat seama că cel mai important e să se asculte pe ea însăși.

“A fost o perioadă în care eram pe forță, pe mult, să fac. Atât s-a potrivit cu perioada din viața mea respectivă. Apoi a venit o altă perioadă în care am simțit nevoia să mă liniștesc, să ‘take it easy’ și asta fac, încerc să mă ascult pe mine, să îmi ascult corpul, și să văd ce vreau eu în această perioadă a vieții mele. E normal să te schimbi, să îți schimbi opțiunile”, a spus Ela Crăciun la Ego Life, ediția a 37-a.

Ela Crăciun și Mirela Retegan la Ego Life
Ela Crăciun și Mirela Retegan la Ego Life

Au ajuns Ela Crăciun și Mirela Retegan la burnout?

Burnout reprezintă sindromul epuizării profesionale, o stare de epuizare atât fizică, cât și psihică. Atât Ela Crăciun, cât și Mirela Retegan mărturisesc că nu au ajuns în pragul burnout-ului. Fiecare dintre ele și-a dat seama ce este de făcut pentru a nu ajunge în această situație.

“Eu nu am făcut burnout. (…) Asta trebuie să înțelegem: destinul meu stă în mâna mea. Deci chiar pot să schimb lucrul ăsta. Nu sunt doar vorbe goale. Nu există nu pot, există nu vreau. Eu am învățat ”, a declarat Ela Crăciun.

Mirela Retegan susține că nu ar putea ajunge la burnout deoarece ea face ceea ce îi place. Antreprenoarea mărturisește că și dacă nu ar fi plătită ea ar face fix aceleași lucruri.

„Nu, n-am făcut niciodată (n.r. burnout). Pentru că, din fericire, eu fac ceea ce îmi place foarte mult. Eu nu închid niciodată firma să zic: ah, eu abia aștept să intru în concediu. (…) Pentru mine, ceea ce fac eu, este ca și rolul de mamă. Eu asta aș face și dacă nu aș fi plătită să fac asta”, a spus Mirela Retegan.

Acestea, dar și multe alte subiecte interesante puteți urmări în ediția a 37-a a emisiunii Ego Life, care se va difuza, luni, 21 noiembrie, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
9 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *