Ego Life, ediția a 44-a. Dana Săvuică și psihoterapeutul Andreea Săvulescu discută despre Blue Monday, cea mai tristă zi a anului, și modul în care funcționează creierul și emoțiile VIDEO EXCLUSIV

Sfaturi importante de la psihoterapeutul Andreea Săvulescu
Ego Life, ediția a 44-a. Dana Săvuică și psihoterapeutul Andreea Săvulescu discută despre Blue Monday, cea mai tristă zi a anului, și modul în care funcționează creierul și emoțiile VIDEO EXCLUSIV

Unii psihologi și experți din domeniul cercetării spun că, potrivit statisticilor, oamenii se simt cel mai triști în a treia luni din luna ianuarie. Ziua această poartă numele de Blue Monday, iar Dana Săvuică alături de psihoterapeutul Andreea Săvulescu vorbesc despre acest fenomen, dar și despre modul în care ne influențează emoțiile.

Ego Life, ediția a 44-a. Dana Săvuică: “Oamenii deja sunt setați pe o letargie emoțională, se gândesc numai la ce e mai rău”

Dana Săvuică a vorbit în cea mai recentă ediție a emisiunii Ego Life despre Blue Monday, cea mai tristă zi a anului, când oamenii se gândesc la ce este mai rău. Specialiștii spun că melatonina se instalează din cauza frigului, a faptului că este mai mult întuneric, iar atunci serotonina scade. Așadar, hormonul care induce fericirea și buna dispoziție nu funcționează atât de bine în această perioadă.

“Spun statisticile că a treia zi din ianuarie ar fi cea mai depresivă. Oamenii deja sunt setați pe o letargie emoțională, se gândesc numai la ce e mai rău. Am înțeles că există cumva și o explicație științifică, cu hipotalamusul care nu mai funcționează normal pentru că avem melatonina care se instalează din cauză că e frig, întuneric. Melatonina duce la somnolență, și serotonina e mai puțină și cea care induce fericirea și buna dispoziție nu funcționează atât de bine”, spune Dana Săvuică la Ego Life.

Ego Life, ediția a 44-a. Dana Săvuică și psihoterapeutul Andreea Săvulescu
Dana Săvuică și psihoterapeutul Andreea Săvulescu, la Ego Life

Psihoterapeut Andreea Săvulescu: “Tot ce este peste 7 zile putem să includem în categoria depresie”

Andreea Săvulescu a explicat că fiecare persoană în parte se confruntă cu stări de tristețe. Este important însă să facă diferența între aceste stări de tristețe și depresie. Potrivit psihoterapeutului, poate fi vorba de depresie atunci când stările de tristețe durează mai mult de șapte zile. Indicat este să se ceară ajutorul unui specialist.

“Cu toții suntem, inclusiv eu am stările mele de tristețe. Ține de cum este creat creierul și nu putem să ne împotrivim lui. E important să definim puțin această depresie și să facem diferența de stările de tristețe. Există stări depresive care au o intensitate mai scurtă. Tot ce este peste 7 zile putem să includem în categoria depresie. Trebuie să vezi cum se schimbă intensitatea tristeții de la o zi la alta, dacă crește, dacă scade, ca să știi încotro să mergi”, a explicat Andreea Săvulescu.

Acestea, dar și multe alte subiecte interesante cu privire la psihologie, cum ne putem gestiona stările de tristeța, dar și depresia, puteți afla urmărind ediția a 44-a a emisiunii Ego Life, care se va difuza, luni, 16 ianuarie, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
1 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *