Ego Life, ediția a 45-a. Dana Săvuică și Raluca Barbu, director agenție de turism, despre vacanțe și modul cum putem obține despăgubiri dacă se anulează zborul

Cum îți recuperezi banii dacă ți s-a anulat zborul sau s-a pierdut bagajul

Scris de: Daoud Andra

23 Jan. 2023

Ego Life, ediția a 45-a. Dana Săvuică și Raluca Barbu, director agenție de turism, despre vacanțe și modul cum putem obține despăgubiri dacă se anulează zborul

Odată cu eliminarea restricțiilor, românii au început din nou să călătorească. Totuși, nu de puține ori turiștii au de-a face cu situații neplăcute, care le pot strica vacanța. Ce este de făcut dacă zborul ți se anulează atunci când vrei să mergi în vacanță? Raluca Barbu, director de marketing la o agenție de turism, este invitata Danei Săvuică în emisiunea Ego Life, ediția a 45-a și discută despre acest subiect și multe altele care au legătură cu vacanțele.

Ego Life, ediția a 45-a. Cum recuperezi banii dacă ți s-a anulat zborul

Atunci când faci planuri de vacanță, sunt multe lucruri care pot merge prost și care îți pot strica experiența mult așteptată. De la bagaje pierdute până la zboruri decalate sau chiar anulate – aceste inconveniente îți pot strica starea de spirit. Raluca Barbu, directorul de marketing al unei importante agenții de turism, îți spune ce este de făcut în astfel de situații. Ea este invitata Danei Săvuică, în ediția de luni, 23 ianuarie, a emisiunii Ego Life.

Vezi și: Best of EGO Life by Dana Săvuică 2022. Cele mai importante momente din cele 42 de ediții. Vă mulțumim că ne sunteți mereu alături!

„Există mai multe feluri în care noi putem obține o despăgubire în acest caz (n.r. zbor anulat). În cazul în care avem asigurări… noi avem niște asigurări de călătorie întocmite înainte de plecare care acoperă și asta, nu sunt numai medicale. Acoperă atât zona de bagaj, cât și zona de anulare de zbor. Apoi, mai este o despăgubire pe care o poți cere direct companiei aeriene, pe care eu o recomand în cazul de față. Și mai sunt diferite site-uri care se oferă să facă tot acest demers, în loc să completezi tu pe site-ul companiei, fac ei acest lucru, deschid ei dosarul de daună.”, a explicat Raluca Barbu.

Ego Life, ediția a 45-a
Raluca Barbu, director de marketing agenție de turism

Cum să îți organizeze bagajul de vacanță

În ceea ce privește rătăcirea bagajului, Raluca Barbu explică de ce este important să avem un dispozitiv de urmărire a acestuia. Aceasta vine cu sfaturi prețioase privind organizarea bagajului de vacanță.

„Trebuie să avem mare grijă la modul în care pregătim trolerele. Eu recomand ca atunci când pleci în destinații lungi, în care schimbăm ținuta, să avem haine de schimb, pentru că atunci când ajungem în mai multe zile, ajunge a doua zi. Vei avea nevoie de obiecte pentru un minim confort. E foarte bine ca în bagajul de mână să avem lucruri valoroase”, spune Raluca Barbu.

Acestea, dar și multe alte subiecte interesante și trucuri cu privire la organizarea vacanțelor, puteți afla urmărind ediția a 45-a a emisiunii Ego Life, care se va difuza, luni, 23 ianuarie, de la ora 21:00 pe pagina www.ego.ro, sau pe canalul de YouTube al emisiunii.

 

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *