Ego Life, ediția a 58-a. Dana Săvuică, psihologul Radu Leca și actrița Kitty Cepraga, despre legătura dintre emoții și mâncare, relații și oamenii pe care îi atragem în viața noastră

Cum poți slăbi sănătos cu ajutorul psihonutriției.
Ego Life, ediția a 58-a. Dana Săvuică, psihologul Radu Leca și actrița Kitty Cepraga, despre legătura dintre emoții și mâncare, relații și oamenii pe care îi atragem în viața noastră

În ediția cu numărul 58 al emisiunii Ego Life, Dana Săvuică și invitații săi, psihologul Radu Leca și actrița Kitty Cepraga, discută despre legătura dintre mâncare, emoții și relațiile pe care le avem cu cei din jur și aflăm ce putem face pentru a slăbi sănătos. Radul Leca este adeptul unei tehnici revoluționare prin care îi poate ajuta pe clienții săi să ajungă la forma fizică dorită.

Ego Life, ediția a 58-a. Care este legătura dintre emoții și mâncare

După mesele copioase servite de sărbătorile Pascale, mulți români vor să dea jos kilogramele în plus acumulate în aceste zile apelând la diverse metode. Cele mai comune sunt dietele și mersul la sala de fitness.

Exceptând însă perioadele sărbătorilor, specialiștii sunt de părere că oamenii ajung să se îngrașe și din cauza neconștientizării legăturii dintre emoții și mâncare. Psihologul Radu Leca explică, în cadrul ediției din această seară a emisiunii Ego Life, cât de important este ne identificăm stările emoționale atunci când ne așezăm la masă sau înainte de a servi o gustare.

Specialistul nu este doar un bun teoretician, ci și un exemplu demn de urmat. Radu Leca a reușit să slăbească peste 100 de kilograme, ajungând de la 167 de kilograme, la doar 63. Recunoaște totuși că drumul este anevoios, însă satisfacția reușitei este neprețuită.

„Acum am ajuns să mă gândesc foarte bine ce bag în gură. Mi-am dat seama că sunt zeci de oameni ca mine, care cântăresc foarte mult și care au tot felul de probleme și acești oameni trebuie să fie ajutați. De aceea, am creat o latură publică și extrem de comercială, recunosc, pe tot ceea ce se numește psihologia nutriției – psihonutriție, în așa fel încât oamenii să înțeleagă că sunt ceea ce mănâncă în prezența emoțiilor. ”, a precizat Radu Leca.

Ce alimente ne cere corpul în funcție de stările emoționale

Specialistul a reușit să identifice legătura dintre anumite tipuri de alimente și stările psihice. În funcție de fiecare stare emoțională în parte (tristețe, furie, dezamăgire etc), corpul nostru simte nevoia de a primi un anumit tip de aliment: dulce, sărat, iute etc.

„Am zis hai să colectez emoțiile de mâncare și a ieșit așa: când te simți trist, ți-e poftă de brânză veche de oaie, cașcaval și mai multe elemente ce ține de mâncare cu ulei, de exmplu celebrele tomate uscate în ulei. Acestea le mâncăm atunci când suntem triști. Studiul făcut de mine, la cabinet, pe 80 de pacienți.

Când ne simțim furioși, dulce puternic sau sărat puternic, avem două extreme. Imediat după o ceartă, iute. Tot ce nu ai spus se transformă în iute. Și atunci am spus că dacă psihonutriția are așa un impact, să o cresc.”, a dezvăluit Radu Leca.

Acestea, dar și multe alte sfaturi utile și experiențe interesante trăite de cei trei puteți afla în această seară, în emisiunea Ego Life, care se difuzează pe www.Ego.ro, dar și canalul nostru de YouTube.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Andreea Bălan nu mai crede în certificatul de căsătorie
9 0 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *