Ela Crăciun, despre depresia postnatală. Cum a reușit să depășească momentele grele: „M-a salvat” VIDEO EXCLUSIV

Ela Crăciun: „Am fost cu un pas în groapă”
Ela Crăciun, despre depresia postnatală. Cum a reușit să depășească momentele grele: M-a salvat VIDEO EXCLUSIV

Ela Crăciun este una dintre cele mai cunoscute bloggerițe de la noi. Experiența celor trei sarcini pe care le-a avut a deteriminat-o să se implice activ într-un domeniu tot mai actual la noi în țară: parentingul. Iar din dorința de a ajuta și alte mămici să găsească răspunsurile potrivite la unele întrebări a scris două cărți despre acest nou curent.

În ediția cu numărul 37 a emisiunii Ego Life, moderată de Dana Săvuică, Ela Crăciun a vorbit printre altele despre depresia postnatală și cum a reușit să depășească momentele dificile de după naștere.

Ela Crăciun, despre depresia postnatală. Cum a reușit să depășească momentele grele

Ela Crăciun, în vârstă de 41 de ani, a devenit pentru prima oară mamă la vârsta de 23 de ani. Bloggerița a trecut prin momente dificile la nașterea primului său copil. Deși nașterea a decurs normal, orele de după aducerea pe lume a micuțului Alex au fost cumplite pentru prezentatoarea TV.

Abia a doua zi cadrele medicale i-au spus că bebelușul este bine, deși inițial i s-a transmis că are probleme de sănătate, motiv pentru care a fost internat la terapie intensivă.

Ela Crăciun a fost la un pas să facă depresie postnatală, însă salvarea ei a venit din partea mamei sale, care a știut cum să își susțină fiica să treacă peste momentele dificile.

„Eu am fost la un pas prima oară (să facă depresie postnatală – n.r.). Am fost cu un picior în groapă. Am avut-o pe mama. Ea m-a salvat, a venit, s-a mutat cu mine și cumva mama l-a preluat pe Alex, astfel încât eu să pot să îmi continui studiile – pentru că am făcut și masterul după ce am nascut – să pot să mai am și viață.”, a precizat Ela Crăciun în cadrul emisiunii Ego Life.

Ela Crăciun și Mirela Retegan, invitatele Danei Săvuică în ediția cu numărul 37 a emisiunii Ego Life
Ela Crăciun și Mirela Retegan, invitatele Danei Săvuică în ediția cu numărul 37 a emisiunii Ego Life

Ela Crăciun: „Trebuie să ne învățăm copiii că nu este musai să fie ca ceilalți”

Ela Crăciun și soțul ei își educă cei trei copii după principii sănătoase. Iar una dintre regulile pe care încearcă să le-o transmită este să nu se ghideze după lucrurile materiale.

„Sunt provocări în viața de părinte. Trebuie să ne învățăm copiii că nu este musai să fie ca ceilalți. Mi-a zis copilul că unul are nu știu ce model de Iphone. Da, dar noi nu trebuie să avem tot ce au ceilalți. Încercăm cât de mult putem să îi facem să înțeleagă că nu ce este în exterior contează foarte mult. Soțul meu i-a zis foarte frumos: „Alex, tu crezi că eu mi-aș permite să îmi iau orice telefon vreau?”. „Da”. „Crezi că telefonul acesta mă face pe mine să fiu omul care sunt ?”. Nu, în niciun caz. Fiul meu nu este cu branduri, nu este atât de ahtiat. Contează foarte mult și noi câte limite le punem.”, a mai povestit Ela Crăciun.

10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.