Elena Gheorghe, reacție după retragerea României de la Eurovision: ”Era un mod de a ne promova telentele în Europa!” EXCLUSIV

Prima reacție a vedetei
Elena Gheorghe, reacție după retragerea României de la Eurovision: ”Era un mod de a ne promova telentele în Europa!” EXCLUSIV

Vestea că România nu va participa la concursul Eurovision din 2024 a surprins pe foarte multă lume. Uniunea Europeană de Radio-Televiziune a dezvăluit lista completă a statelor concurente, dar ţara noastră nu se numără printre reprezentanți. Motivul? Nu a plătit taxa de participare care, anul trecut, s-a ridicat la 180.000 de euro! În exclusivitate pentru Ego.ro, Elena Gheorghe o avut o primă reacție privind acest subiect delicat.

Ce părere are Elena Gheorghe despre retragerea României de la Eurovision 2024

Elena Gheorghe este una dintre cele mai cunoscute și apreciate artiste din România. Cu o carieră ce se întinde pe foarte mulți ani, vedeta a cucerit imediat publicul din România. Ce spune cântăreața despre neparticiparea României la Eurovision 2024?

„Îmi pare rău să aud asta. Trist. Nu știu exact care a fost motivul, ce s-a întâmplat acolo, nu sunt în măsură să judec, dar, din punctul meu de vedere, al unui artist care a paticipat, e mare păcat. Avem artiști și compozitori foarte talentați și era un mod de a ne promova talentele în Europa”, ne-a declarat Elena Gheorghe.

Unde se ține Eurovision 2024

Organizatorii Eurovision au transmis că ediţia din 2024 a concursului internaţional se va ține în oraşul suedez Malmö, la data de 11 mai, iar cele două semifinale vor avea loc pe 7 şi 9 mai. Decizia privind locația show-ului muzical vine după victoria cântăreţei suedeze Loreen de la Liverpool, cu piesa „Tattoo”. Potrivit tradiției concursului, ţara câştigătoare găzduiește spectacolul în anul următor.

De altfel, Suedia deţine recordul de victorii la Eurovision, la egalitate cu Irlanda, având şapte ediţii ale concursului internaţional de muzică. Statul nordic a găzduit deja Eurovision de şase ori (1975, 1985, 1992, 2000, 2013 şi 2016), inclusiv de două ori la Malmö.

„Suntem încântaţi să ne întoarcem în acest oraş plin de viaţă şi dinamic, care a dovedit că dispune de spaţiile şi infrastructura necesare pentru a găzdui cel mai mare eveniment muzical din lume”, au spus reprezentanții Uniunii Europene de Radio şi Televiziune.

Istoria României la Eurovision

Țara noastră a participat la Eurovision de 23 de ori, debutând în concursul din 1994 și plasându-se pe locul 3 de două ori: în 2005 cu Luminița Anghel & Sistem și în 2010 cu Paula Seling & Ovidiu Cernăuțeanu. Trebuie precizat că locul 3 a fost cea mai bună performanță a noastră la Eurovision.

România s-a clasat în top 10 de șase ori, prima oară fiind în anul 2002, cu Monica Anghel și Marcel Pavel, urmați de prestațiile din 2003, 2005, 2006, 2010 și 2017.

Pe de altă parte, cel mai slab rezultat pe care țara noastră l-a avut la Eurovision a fost locul 15 (0 puncte), în semifinala de la Liverpool din mai 2023. Piesa compusă și cântată de Theodor Andrei, „D.G.T.”, nu a reușind să impresioneze pe nimeni.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
Ce educație își dorește Amalia Enache să-i ofere fiicei sale
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *