Elena Udrea nu este lăsată să-și vadă fetița. Mesaj dur din spatele gratiilor: “Continuă să încalce legea”

Elena Udrea suferă de dorul fetiței sale

Scris de: Daoud Andra

29 Feb. 2024

Elena Udrea nu este lăsată să-și vadă fetița. Mesaj dur din spatele gratiilor: “Continuă să încalce legea”

Elena Udrea a transmis un nou mesaj dur din spatele gratiilor. Fosta politiciană acuză conducerea penitenciarelor că încalcă legea și spune că este împiedicată să meargă în permisie.

Elena Udrea, acuzații dure din spatele gratiilor

De când se află în penitenciarul de la Târgșor, Elena Udrea se luptă pentru a putea petrece mai mult timp alături de fiica ei. Fostul ministru al Turismului a făcut apel inclusiv la Avocatul Poporului, pentru a schimba legea cu privire la vizitele pe care le primește după gratii, dar și la permisii. De curând, fosta politiciană a transmis un nou mesaj tranșant, de după gratii, cu privire la situația în care se află.

Citește și: Mesajul transmis de Elena Udrea din închisoare. Ce și-a dorit ca lumea să afle de la ea

”Directorul ANP continuă să încalce legea, împiedicând mamele să meargă în permisii la copii și la familiile lor. Avocatul Poporului a emis o Recomandare în 5 ianuarie către Administrația Penitenciarelor și cere respectarea legii, măsuri și acțiuni concrete care să aibă în vedere dreptul copilului de a fi cu părinții lui și al deținutului de a avea o legătură permanentă și relevanță cu familia sa. Nu doar că sunt drepturi universale prevăzute la CEDO, ci este dovedit prin nenumărate cercetări de specialitate că menținerea legăturii cu familia este cea mai puternică modalitate de reabilitare a deținuților, dar pentru directorul ANP nu contează!

Adus în Sistem de către Macovei în 2006 din Aradul lui Coldea și pus în fruntea instituției de către userista Prună în guvernul Cioloș, Dan Halchin este mai interesat de licitațiile de sute de milioane de euro pentru construirea de noi penitenciare, decât de reabilitarea și reintegrarea în societate a celor care se află în închisori. Așa se explică rezultatele devastatoare ale managementului său, România având una dintre cele mai mari infracționalități și cea mai mare recidivă din Europa!”, a scris Udrea, pe Facebook.

Elena Udrea, Adrian Alexandrov și fiica lor
Elena Udrea, Adrian Alexandrov și fiica lor

Nu și-a putut vedea fiica de ziua ei

Eva Maria, fetița Elenei Udrea, a rămas în grija tatălui său, după ce mama ei a fost arestată. Udrea a primit o pedeapsă de șase ani și jumătate cu executare, în dosarul Gala Bute. De când se află în penitenciar, fosta politiciană a vorbit în repetate rânduri despre faptul că nu poate petrece timp cu fiica ei.

În luna septembrie, fetița a împlinit 5 ani, însă mama ei nu i-a putut fi alături. Udrea a transmis și atunci un mesaj tranșant, spunând că este al doilea an la rând când solicită o permisie de 24 de ore, pentru a putea fi alături de fiica ei în ziua aniversării și nu o primește.

Citește și: Elena Udrea, mesaj superb pentru Adrian Alexandrov de ziua lui de naștere. ”Nu m-ai lasat niciodată să mă simt singură”. Ce a făcut public despre relația lor

”Este al doilea an în care solicit să mi se acorde permisie măcar de 24 de ore pentru a fi acasă de ziua de naștere a fetiței mele, care luna aceasta împlinește 5 anișori, dar mi se refuză acest drept.​ ​Deși legea prevede posibilitatea ca deținuții să meargă acasă pentru 10-30 de zile anual, tocmai pentru că menținerea legăturii cu familia s-a dovedit esențială în reabilitarea celor care execută o pedeapsă cu închisoarea, în practică această posibilitatea este aproape inexistentă.”, scria ea pe Facebook, în septembrie 2023.

Rămâi la curent cu ultimele materiale exclusive și noutăți despre tot ce te interesează, pe Canalul nostru de WhatsApp!

Urmăriți EGO.ro și pe
De ce nu se mai implică Larisa Udilă în proiecte TV
10 1 note
Ți plăcut articolul? Dă și tu o notă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *